Élet-Stílus

Mindenkit kérünk, ne úgy karanténozzon, mint Delhusa Gjon

Most jutott eszébe, hogy találkozzon a rég nem látott barátaival.

A kormány kijárási korlátozása március 28-án lépett életbe, amiben az alábbiak szerint szabályozzák a szabadidős sporttevékenységeket:

Egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat. Az ilyen mozgásokat kül- és belterületen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva. 

Ehhez képest tömegek hömpölyögnek a népszerű kirándulóhelyeken. Többek között Delhusa Gjon is most érezte alkalmasnak az időt arra, hogy rég nem látott barátaival találkozzon.

Azt vettem észre, az emberek újra összevágynak, amire az utóbbi években nemigen volt példa. Eddig a kollégákkal csak véletlenül futottunk össze, most meg együtt kirándulunk. Együtt voltunk, és sokkal jobban éreztük az együttlét örömét, mint korábban. Már-már olyan érzésem van, hogy sokkal szebb ez a világ. Az embe­rek csendesek, kedvesek, mindenki foglalkozik mindenkivel. Számomra ez az egész kezd átfordulni abba, hogy egész jó így

– mondta a Borsnak az énekes, aki Sipos F. Tamással, Zsoldos Dedyvel és Kikivel biciklizett.

Delhusa hozzátette, hogy kesztyűt és maszkot viseltek és tartották az egy méteres távolságot. Habár a korlátozásnak nem pont ez lenne a lényege. Ezek inkább óvintézkedések, ha elkerülhetetlen a találkozás más emberekkel. A régi kapcsolatoknak azonban semmiképpen nem most kéne új lendületet adni. Legalábbis nem személyesen.

Kiemelt kép: Facebook/Delhusa GJON Hivatalos Oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik