Élet-Stílus

Több mint 3500 autó égett ki egy floridai repülőtéren kitört tűzvészben

A tűzoltók 18 órán át küzdöttek a lángokkal.

Több mint 3500 kölcsönautó semmisült meg a Southwest Florida nemzetközi repülőtéren kitört tűzben — jelentette a CNN a helyi tűzoltóságra hivatkozva. A lángok helyi idő szerint pénteken délután csaptak fel a repülőtérhez tartozó füves területen, ahol az ott működő autókölcsönző cégek járműveit tárolják, amik már nem férnek el a kiépített parkolókban.

Amikor értesítették a tűzoltókat, még csak nagyjából húsz darab autó lángolt a Fort Meyers városánál található repülőtéren, de a tűz gyorsan terjedt, és mire az első egységek kiérkeztek már nagyjából száz autó égett. A lángok terjedést gyorsította, hogy kigyulladt a területet határoló bozótos — írta a CNN


A CBS Miami közlése szerint az oltásban a környező Lee megye összes tűzoltósága részt vett, és helikopterek is bevetettek a tűz elleni küzdelemre. A tüzet végül 18 órával később, szombat délelőttre sikerült eloltani.

A tűzben a beszámolók szerint senki sem sérült még. Az anyagi kár nagyságáról nem közöltek információkat. A repülőtér épületeit nem érintette a tűz, és a légi közlekedést sem akadályozta. A CBS cikke szerint több mint 3800 ott parkoló autót sikerült megmenteni.

A hatóságok még vizsgálják, hogy mi okozhatta a tűzvészt.

A kiemelt képen a lángoló autók. Fotó: CBS Miami

Ajánlott videó

Olvasói sztorik