Élet-Stílus koronavírus

Nyerészkedés koronavírus idején: 2,2 millió egy flakon tisztítószerért

Kissé túlárazottak lettek a tisztítószerek az eBay-en.

Az egyre feszültebb helyzet miatt az emberek egyre elkeseredettebben próbálják beszerezni azokat az eszközöket, szereket, amivel megvédhetik magukat a fertőzéstől. A koronavírus miatt mindenki bespájzolt WC-papírból, kézfertőtlenítőből, maszkból és egyéb tisztítószerekből.

Úgy látszik, vannak akik ezt a pánikot kihasználva akarnak nyerészkedni kicsit, úgy látszik egész nagy sikerrel.

Az eBay-en bukkant rá a Mirror azokra a hirdetésekre, amelyek nem kevesebb, mint több ezer fontért árulnak egyszerű, rendes esetben filléres tisztítószereket. A legdurvább licit egy Dettol fertőtlenítő kapcsán folyt, ott a végső ár 5600 font körül (2,2 millió forint) ért véget. A 750 milliliteres flakonra összesen 11 licit érkezett.

Fotó: eBay/Mirror

A lap megemlít egy másik hirdetést is, ahol egy hasonló tisztítószert több mint 2 ezer fontért, vagyis majdnem 800 ezer forintért vittek el, arra a fertőtlenítőre 19 licit érkezett.

Akárhogy is, az üggyel kapcsolatban a lap megkérdezte az eBay-t is. Az online piactér szóvivője elmondta, hogy ezentúl fokozottan figyelni fogják azokat a visszajelzéseket, amelyeket a vásárlók küldenek a túlárazott termékekkel kapcsolatban. Továbbá mindenkit arra bátorít, hogy jelezzék feléjük, ha egy termék szerintük brutálisan túl van árazva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik