Élet-Stílus

Rács mögött töltötte 100. születésnapját egy észak-karolinai nő

A család és a barátok békében ünnepelték az idős hölgyet, mikor egyszer csak hívatlan látogatók jelentek meg.

Te mit szeretnél majd csinálni a századik születésnapodon? Ha már valaki megér egy ilyen szép kort, nem biztos, hogy olyan nagy igényei lesznek: legtöbben biztosan azt mondanák, békében, szeretetben töltenék a jeles napot a családjuk körében, közeben esetleg egy finom tortát majszolgatva.

Az észak-karolinai Ruth Bryant viszont csak nevet ezeken az unalmas képzelgéseken. A Ladbible írt az idős hölgy nem mindennapi születésnapjáról, amit nem máshol tartottak, mint a helyi börtönben. Ruth családja és barátai abban az idősek otthonában jöttek össze, ahol a nő már egy ideje tengeti a napjait, az ünneplést azonban hamarosan hívatlan látogatók zavarták meg. Szirénázó rendőrautókkal egy kisebb egység érkezett az otthonba, hogy őrizetbe vegyék Ruth-t. A nő be volt avatva a történésekbe, de persze nem adta magát könnyen. Az alábbi párbeszéd zajlott le akció közben:

 

– Maga Ruth Bryant?

– Az attól függ, mit akar!

– Megmondom én, hogy mit akarok: magát!

A nő ellenállt a letartóztatásnak, a rendőrök csak nehezen tudták elfogni. Később, mikor a rendőrautóba tuszkolták, még mindig védekezett, és ismét szóváltásba keveredett az egyik rendőrrel:

 

– Ne rugdosson, rossz a térdem!

– Nekem mindkét térdem rossz!

Ruth végül csak pár percet töltött rács mögött. Ez idő alatt ha tortát nem is kapott, készítettek róla bűnügyi nyilvántartási fotót, és megkapta álmai ajándékát, egy narancssárga rabruhát. Emellett természetesen joga volt ahhoz is, hogy telefonáljon.

Börtönben vagyok! Végre börtönbe kerültem!

Így lelkendezett a telefonban, amikor felhívta a családját. Nem sokkal később a hatóságok visszavitték a nőt az idősek otthonába, ahol hagyományos keretek között is megünnepelte a századik születésnapját, ami könnyen lehet, hogy mind közül a legemlékezetesebb lesz számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik