Élet-Stílus

Valaki macskás matricákkal tünteti el a rasszista graffitiket Manchesterben

A névtelen hős kreatív eszközökkel száll szembe a gyűlölettel.

Bizonyára senkinek nem ismeretlen, mikor az utcán sétálva arra lesz figyelmes, hogy egy önjelölt művész összegraffitizte a ház falát, az utcalámpát, vagy épp a járdát, így most arról valami oda nem illő, rosszabb esetben valami gorombaság néz vissza a járókelőkre. Sajnos az is elég általános, hogy az ismeretlen elkövetők valamilyen gyűlöletkeltő tartalmat pingálnak a köztéri alkalmatosságra, mondjuk tiltott önkényuralmi jelképeket, vagy rasszista szövegeket. Ha esetleg valakinek elege lenne abból, hogy időrők időre ilyenekbe botlik, érdemes vetnie egy pillantást arra, mi történik Manchester utcáin.

A Bored Panda szúrta ki, hogy a graffitizőkhöz hasonlóan szintén névtelen elkövető (vagy elkövetők) milyen zseniális módszerrel küzdenek a rasszista falfirkák ellen a brit városban. Nemes egyszerűséggel matricát ragasztanak a kényes tartalmakra, de egyúttal fel is hívják a figyelmet arra, hogy miért is kellett odatenniük azt a matricát – amiről mellesleg egy szigorú tekintetű macska vesébe látó pillantással néz vissza ránk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

These cat stickers are being used to cover racist stickers in Manchester ✌❤

Nicholas Hancock (@onenickhancock) által megosztott bejegyzés, Márc 4., 2020, időpont: 2:29 (PST időzóna szerint)

Itt korábban valami rasszista hülyeség volt, de eltakartam ezzel a macskás képpel

– hirdeti a matrica, ami a The Manc című helyi lap szerint a város legkülönbözőbb pontjain fordul elő. A lapnak nem sikerült kiderítenie, hogy ki állhat a köztéri akciók mögött, azt azonban felgöngyölítették, hogy a tettes innen szerezheti be a matricákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik