Élet-Stílus

Megelégelte, hogy a vegánok húsételekről nevezik el a kajájukat, ínycsiklandó bosszút állt

A walesi hentes naponta 300 darabot is elad a húsos répából.

A walesi Cardiganben az utóbbi időben mindenki Tom Samways hentesüzletébe jár, hogy megkóstolja a tulajdonos legújabb specialitását a húsos répát. A 36 éves hentes nemrég kezdett bele a kulináris forradalomba, ami amúgy viccnek indult, de annyira bejött az ötlet, hogy naponta 300 darabot is elad az egyébként tényleg ínycsiklandónak kinéző fogásból.

A Daily Mail közlése szerint a férfi viccből kezdett bele a répák gyártásába. Megelégelte, hogy sok vegán élelmiszer olyan kajáról kapja a nevét, ami bizony eredetileg tartalmaz húst (például a vegán kolbász, vagy a vegán csirke), így gondolta, most ő is csavar egyet a dolgon.

A férfi úgy írta le a répákat, mint egy sertés kebabot. A magas minőségű darált sertéshúst olasz zöldfűszerekkel ízesíti és formázza répaalakúvá. Az étel színéről vékony narancsmázzal gondoskodik, a zöldjét pedig petrezselyemmel helyettesíti. Az étel sikerén ő maga is meglepődött, de azt azért hozzátette, jócskán kap negatív kommenteket is az akció miatt, de ezek nem veszik el a kedvét.

Egyáltalán ha valaki vegán, miért akar olyan ételt enni, amit egy állatról neveznek el?

– teszi hozzá Samways, aki azért megjegyezte, hogy a világon semmi problémája nincs a vegánokkal, és a nekik készített élelmiszerrel, saját répáira még mindig viccként tekint.

A férfi tartott tőle, hogy a veganizmus előretörésével esetleg bezárhatja a boltot, de ezek a félelmek alaptalanok voltak, a vállalkozása folyamatosan nyereséget termel, amin várhatóan „a répafarm” is lendíteni fog egy nagyot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik