Élet-Stílus

Kísérteties hangokat hall éjjelente egy illinoisi kislány, de kiderült, hogy nem őrült meg

Hat évvel ezelőtt kísérteties hangokat kezdett el hallani éjjelente a hálószobája falából egy Brianna nevű kislány az illinoisi Lockportban. Néha zene, máskor beszédfoszlányok szóltak, de mindig Jézusról volt szó. Kiderült, hogy a kislány nem hallucinált.

Hat éve nem tud mit kezdeni azzal egy lockporti család, hogy hol hangosan, hol halkabban, fura zajok szűrődnek ki a gyerekszoba egyik falából. Kiderült, hogy egy középhullámú, keresztény rádiócsatorna, az AM 1160 műsorát hallják, holott a falban nincs antenna és hangszóró sem – írja a United Press International.

Richard Smith, Brianna édesapja kétszer is bejelentést tett a rendőrségen az éjjeli zajok miatt. A vizsgálat azonban egyszer sem jutott eredményre. Valószínűleg a háztól nem messze álló hat rádióantenna adását visszhangozzák a falak, de hogy miért, azt senki sem tudja.

Az AM 1160 csatornát tulajdonló Salem Media Group kiküldött egy mérnököt a házhoz, de ő sem találta meg a probléma forrását. A családdal kibontottak egy elemet a gyerekszoba gipszkarton falából, megvizsgálták a falban futó elektromos vezetékeket, de nem találtak semmi rendelleneset.

Egy helyi hírcsatorna megkérdezett egy rádiós szakértőt, aki azt mondta, bár a Smith család problémája meglehetősen ritka, azért nem példátlan. Kifejtette, hogy középhullám esetén akár egy korrodálódott cső is okozhat galibát, illetve, hogy egy tapasztalt mérnök biztosan hamar rájönne a megoldásra.

A Smith család pedig szeretné, ha ez minél hamarabb megtörténne, a helyzet ugyanis egyre rosszabb. Brianna már rendszeresen a szülei szobájában alszik, de előfordul, hogy az egész család képtelen pihenni éjszaka.

(Kiemelt képünkön Brianna Smith, fotó: YouTube / ABC 7 Chicago)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik