Élet-Stílus

Ezrek álltak ki a zaklatott törpetermetű fiú mellett, köztük Hugh Jackman is

A fiút napi szinten zaklatták iskolatársai, most mellette áll ki a világ.

Az ausztrál Quaden Baylesről édesanyja, Yarraka Bayle töltött fel egy videót a Facebook-oldalára, miután meglátta milyen állapotban van fia, mikor érte ment az iskolába.

Ez a zaklatás hatása. Ezt teszi a zaklatás

– mondja az anya a felvételen.

Quaden kilenc éves és törpe termetű, nagyon sír a videóban, mert az iskolában már többen és sokadjára zaklatták, minden nap éri valamilyen atrocitás a fiút. Odáig fajult a helyzet, hogy a srác kért egy kést, hogy végezhessen magával.

A fiú és édesanyja nem először szembesül nehézséggel. A fiú achondroplasiával született, a törpenövés egyik leggyakoribb fajtájával (bár Magyarországon így is 20-30 ezer csecsemőből érint egyet). Többször is meg kellett műteni az őslakos családból származó fiatalt.

A szívszorító videót lassan 20 millióan látták már, és rengetegen kiállnak a srác mellett. Nemcsak kommentekben, hanem videókban is. Így tett például Hugh Jackman is, aki barátságáról biztosította, és azt üzente a fiúnak, hogy egészen biztosan sokkal erősebb annál, mint amit gondol magáról.

A Boston Celtics kosarasa, Enes Kanter meghívta az egyik NBA-s meccsükre a srácot, a törpetermetű komikus Brad Williams 130 ezer dollárt gyűjtött össze egy nap alatt Quadennek és családjának, hogy elmehessenek a Disneylandbe – írta a BBC.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik