Élet-Stílus

Fittyet hány a saját szabályaira a legnagyobb pornóoldal, és még büszke is rá

Elévülhetetlen érdemeket szerzett a világ legnagyobb pornóoldala, a Pornhub abban, hogy egyre inkább úgy tekintünk az álságos, sokszor meglehetősen sötét hátterű, erőszakos, gátlástalan, rengeteg nőt megalázó és kizsákmányoló pornóiparra, mint egy teljesen ártalmatlan szórakoztatóipari szegmensre. A PR mögül azonban néha kilátszik a valóság.

Ahogy minden évben, a Pornhub tavaly decemberben is nyilvánosságra hozta az éves statisztikáit, melyekből részletesen megtudhattuk, hol, mikor, hányan, és milyen pornót néznek legszívesebben.

A tavalyi évben a hírességek pornófelvételei voltak a legnépszerűbbek. A legtöbben az Instagram-sztár Belle Delphine, a YouTube királynő Lena Nersesian, illetve a celebek celebje, Kim Kardashian szexvideóira voltak kíváncsiak. Mindhárman készítettek ilyeneket, így nincs is ebben semmi meglepő.

A listán azonban olyan nevek is szerepelnek, mint például Miley Cyrus, Selena Gomez, Taylor Swift, Gal Gadot, Margot Robbie, illetve hogy egy férfit is említsünk, Neymar. Ők soha sem pornóztak, ha pedig készítettek is házi szexvideókat, azok soha sem kerültek nyilvánosságra. Mindez azt jelenti, hogy nevükkel és az arcukkal eladott pornóvideók, melyekre annyian kíváncsiak, deepfake technológiával készültek – írja a Vice.

Kép: PornHub

A deepfake-videókban a szereplők arcát egy mesterséges intelligencia mások arcára cseréli, vagyis a pornó esetében ez gyakorlatilag virtuális nemi erőszakot jelent.

A Pornhub 2018 februárjában jelentette be, hogy nem fog deepfake pornót terjeszteni, egy gyors kereséssel azonban kiderül, hogy mégis megteszi. Valószínűleg azért, mert a statisztikában szereplő számok szerint pedig elég szépen keres rajtuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik