Élet-Stílus

A kormánykerék mentette meg a teherautó-sofőr életét, miután acélgerenda csapódott a szélvédőjébe

Az amerikai férfi biztos volt benne, hogy meg fog halni, amikor látta, ahogy az acélgerenda felé száll.

Lepergett az életem a szemem előtt. A gyerekeimre gondoltam, édesanyámra, szinte mindenre.

Így emlékezett vissza csütörtöki balesetére az amerikai Michigan államban élő teherautó-sofőr, Johnnie Lowe, akit csak azért nem nyársalt fel egy két méter hosszú acélgerenda, mert a kormánykerék megfogta a szélvédőbe csapódó tárgyat.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a férfi az I-96-os autópályán ment nagyjából száz kilométer per órás sebességgel, amikor egy előtte haladó teherautóról lerepült az acélgerenda. Lowe elmondása szerint a tárgy akkor szabadult el, amikor az azt szállító jármű sávot váltott, és végignézte, ahogy felé pattog az úton.

Először azt hitte, hogy fából készült kerítésdeszka szabadult el, de amikor megpattant az úton, rögtön látta, hogy az acélból van, és felkészült a becsapódásra, amit már elmondása szerint nem tudott elkerülni, mert olyan gyorsan történt.

A gerenda végül a motorházon átpattanva csapódott be a vezetőfülkébe a szélvédőn át, pont a sofőr felé tartva. Lowe életét végül a kormánykerék mentette meg, ami megállította a gerendát, pár centire a férfi mellkasától.

Tune into Channel 4 tonight for the 11pm news to talk about how our driver, Johnnie had a close call with a steel beam coming right for him. #truckersafety #ourteamfirst

Közzétette: DNC Logistics – 2020. február 10., hétfő

Lowe azonban nem veszítette el a fejét, és sikerült a járművet a leállósávba kormányoznia, óvatosan fékezve, hogy ne veszítse el az irányítást a teherautója felett. Elmondása szerint csak egy jelentéktelen sérülése volt, miután beborították a szélvédő szilánkjai.

A férfi munkaadója nem győzte dicsérni a sofőrt, amiért pont úgy oldotta meg a helyzetet, ahogy azt kell. A DNC Logistics nevű cég egyik vezetője, Jerry Babcock a Detroit News című lapnak kijelentette:

Bámulatos, hogy bekapta azt a szélvédőbe száz kilométeres sebességnél, és utána nem veszítette el az irányítást a teherautó felett.

A cég felajánlotta Lowe-nak, hogy pár napig fizetett szabadságon lehet az eset miatt, de ő közölte, hogy már hétfőn újra a volán mögé szeretne ülni.

Betonoszlopok törték át egy fékező teherautó fülkéjét – videó
Csak a szerencsén és pár centin múlt, hogy a sofőrt nem zúzták halálra szállítmánya.

Kiemelt kép: Facebook/ DNC Logistics 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik