Nagyvilág

Teherautóról lezuhant ablaktáblák zúztak halálra autósokat

Üvegrakomány (üveg, rakomány, teherautó, kína, )
Üvegrakomány (üveg, rakomány, teherautó, kína, )

Egy erős fékezésnél szabadult el a szállítmány, maga alá temetve egy közelben haladó személyautót.

Három ember meghalt, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek, miután autójukat teljesen szétzúzták egy teherautóról lezuhanó üvegtáblák Sanghajban. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a teherautó sofőrje egy piros lámpánál akart megállni, de az erős fékezéstől kilengett a vontatvány, és a feltehetően nem megfelelően – vagy sehogy nem – rögzített rakomány az útra és a mellett haladó autóra zuhant.

 Fotó:Europress

Az esetről készült fényképeken jól látni, hogy az üvegdarabok súlya alatt az autó szinte teljesen kilapult. Az autóban három ember azonnal meghalt, de a rendőröknek és a tűzoltóknak két sérültet sikerült élve kimenteni az üveghalom alól, miután lapátokkal kiásták a járművet. Őket súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Állapotukról nem közöltek pontos információkat.

 Fotó:Weibo

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hatóságok a teherautó sofőrjét teszik-e felelőssé a halálos balesetért. Az biztos, nem ez volt az első olyan hír Kínából, ami azt bizonyította, hogy a rakományok megfelelő rögzítésével gondban vannak.

Fotó:Weibo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik