Élet-Stílus

Mutatjuk, melyik testrészünkre kell télen a legjobban figyelni

Télen az emberek hajlamosabbak többet betegeskedni, mint nyáron. Ez persze érthető, mivel ebben az időszakban könnyebben kap el az ember náthát, vagy egyéb, vírusok okozta felső légúti fertőzéseket, a szervezetünk és az immunrendszerünk a hidegben sokkal jobban próbára van téve, mint a meleg évszakban, ráadásul télen kevesebb vitaminhoz is jutunk, ami szintén csökkenti az ellenállóképességünket.

A rendszeres orrfújás előbb-utóbb kisebesítheti az orrnyílást és az orrjáratokat is

Ez ellen sajnos nem könnyű védekezni, nagyon fontos, hogy ilyenkor a lehető legjobb minőségű zsebkendőt használjuk, és minden orrfújás után kenjük be az érzékeny, kipirosodott területeket megfelelő hidratáló krémmel.

De télen nem csak a folyamatos orrfújás miatt van veszélyben az orrunk

A téli hónapokban általában fűtött helyiségekből megyünk ki a szabadba, majd vissza. Ez a váltakozás nem tesz jót a bőrünknek, de az orrunknak sem. A meleg, alacsony páratartalmú helyiségekben kiszáradt orrnyálkahártyát a kinti hideg levegő tovább károsíthatja, ami fájdalmas húzódó, viszkető érzést okozhat. Ilyenkor javasolt olyan, kímélő, vagy ápoló összetevőket is tartalmazó orrspray-k használata, amelyek segíthetnek a sérült nyálkahártya regenerálásában.

Az orrproblémákra a legjobb megoldás, ha sok folyadékot viszünk be a szervezetbe, figyelünk az orrunkra, a hidegben maszkkal, vagy sállal takarjuk és megfelelő mennyiségű hidratáló terméket illetve spray-t használunk. Ha így teszünk, könnyebben átvészelhetjük a téli hónapokat.

Szponzorált tartalom

Megfázás? Nátha? Reventil orrspray az orrmelléküreg-gyulladás és az orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek kezelésére és megelőzésére! Egyedülálló, természetes eredetű összetevője, az Ectoin enyhíti a gyulladást és védi az orrnyálkahártyát. Allergiás panaszok esetére is! Tartósítószer-mentes. A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik