Élet-Stílus

Elképesztő fogalmazást írt a szerelemről egy hatodikos

Az orosz kisfiú fura szóhasználatú dolgozatát ezrek csodálják a Twitteren.

Oroszországban egy tanárnő megosztotta a Twitteren egyik diákjának nagyon furcsa dolgozatát.

Julia – aki Twitter-oldala szerint egy moszkvai iskolában orosz nyelv és irodalomtanár – január 15-én kiposztolta egy hatodikos fiú fogalmazását. A feladat elvileg egy téli táj leírása lett volna, a diák azonban teljesen más témát választott.

A twitterezőket az sokkolta leginkább, hogy milyen mély gondolatokat – és milyen szóhasználattal – oszt meg egy hatodikos gyerek.

Íme a fogalmazás szövege:

Mintha belenéznél az utcán sétáló emberek lelkébe, és ihletet kapsz. Leülsz és írsz és írsz és írsz, egészen addig, míg meg nem érted, hogy az életed – egy vicc, amin nem lehet nevetni, de mégis kell, másképp belehalsz a vágyakozásba. Megérted, hogy minden, ami számodra értékes volt, eltűnt, és nincs más választásod, minthogy segíts annak, aki fontos neked, vagy végleg lépj ki az életedből. Tudják, mi a neve ennek a viccnek? Szerelem. Egyetlen szó, amiben ott van a rettegés, a szomorúság, az öröm, a csodálkozás, a várakozás, a kiábrándulás és az kidobott idő érzése.

A dolgozat ugyan tele volt helyesírási és egyéb hibákkal, a tanárnő mégis ötöst adott rá. A twitterezők pedig egyelőre közel tízezer lájkkal jutalmazták a merőben szokatlan sorokat.

1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik