Élet-Stílus

Több mint 200 kilométert autózott egy sofőr, hogy visszaadja utasának az elvesztett pénztárcáját

A malajziai férfi a családi nyaralást szakította félbe, és nagyon sajnálja, hogy hírnek számít, hogy ezt megtette, és nem pedig teljesen mindennapos dolognak.

Szomorú, hogy egyre kevesebb és kevesebb őszinte és kedves ember van a világon. Mindenkinek így kéne viselkednie. Ennek nem kéne ilyen különlegesnek lennie.

Így reagált az Uberhez hasonló szingapúri Grab fuvarszolgálató cég egyik malajziai sofőrje, aki azzal került be a helyi sajtóba, hogy több mint 200 kilométert vezetett csak azért, hogy visszaadja egyik szingapúri utasának a pénztárcáját, amit véletlenül az autójában hagyott, amikor vele utazott.

A 38 éves Sateesh Karuppusamy helyi idő szerint szombat este fuvarozta a szingapúri Carney Makot a városállamhoz közeli Johor Baru városában.  Mak csak éjfélkor vette észre, hogy nincsen nála Prada tárcája, amikor egy vacsora után fizetni szeretett volna.

A 31 éves férfi azonnal jelezte a Grab alkalmazásán keresztül sofőrjének, hogy ottfelejtette a hátsó ülésen a tárcáját, és kérte, nézze meg, hogy ott van-e még. Bár mindketten teljesen biztosak voltak benne, hogy a tárca már nem lesz ott, mivel Karuppusamy több utast is szállított Mak után, de végül kiderült, hogy senki sem nyúlta le azt. A tárca még mindig ott volt az autóban.

A két férfi megbeszélte, hogy másnap este Johor Baru pályaudvaránál találkoznak, de egy kis félreértés történt: Mak a másnapot vasárnapnak, Karuppusamy viszont hétfőnek értette, és családjával elment egy egynapos utazásra a több mint kétszáz kilométernyire található Malacca városába.

Közzétette: Malcolm KS – 2020. január 7., kedd

Amikor azonban vasárnap megtudta, hogy Mak Johor Baruba utazott, azonnal tudta mit kell tennie, és a nyaralást félbeszakítva családjával együtt visszautazott a városba, hogy vissza tudja adni utasának az elvesztett pénztárcát. Amiben hiánytalanul megvolt minden: 250 szingapúri dollár (55 ezer forint), és Mak kártyái.

Az eset azután került be a helyi sajtóba, hogy Mak egy Facebook-csoportban megosztotta történetét, hogy így köszönje meg a férfinak, amit tett, és az annyira meghatotta az embereket, hogy sokan megosztották azt, és terjedni kezdett a közösségi oldalakon.

Karuppusamy a Strait Times című szingapúri lapnak elmondta, tettének nem kéne kivételesnek lennie, és mindenkinek így kellene bánnia másokkal.

A kiemelt kép  illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik