Élet-Stílus

Busásan megjutalmazott a sors egy férfit, aki nem tartotta meg a talált pénzt

Colin Banks, skót építőmunkás soha nem fog kételkedni abban, hogy létezik pozitív karma. Az ötvenéves férfi alig cselekedett jót, máris ölébe pottyant a szerencse.

A Cofidis adventi mosolytippje:

Segíts ma te is egy idegennek! A jótettért cserébe te is megkapod a jutalmad, ha mást nem, egy hálás mosolyt, ami feldobja a napodat.

A Glasgowtól délkeletre fekvő Motherwellben élő Banks az egyik lányával, Zoeval indult vásárolni kedden. Megálltak egy bolt előtt, hogy pénzt vegyenek ki az automatából, és észrevették, hogy valaki ottfelejtett 30 fontot (kb. 10 ezer forintot) a gépben. Gondolkodás nélkül leadták a pénzt a boltban, hátha jelentkezik majd érte a jogos tulajdonos.

Nem telt el fél óra, és Colin értesítést kapott, hogy bejött egy teljesen valószínűtlen tippje egy fogadóirodánál. Másfél fontot tett fel, amiből 50 ezret (közel 18 millió forintot) nyert.

„A jó út mindig a legjobb, nálam ez nagyon bejött”nyilatkozta a férfi egy helyi lapnak.

Colin elárulta, hogy több mint egy pohár bort kortyolt el ünneplésképpen. A nyereményből a valaha volt legjobb karácsonyt hozza össze a családjának, de egy keveset félretesz belőle tavaszra, mert az egyik unokaöccse akkor fog megházasodni Mexikóban. Eddig úgy nézett ki, nem fognak tudni elmenni az esküvőre, de most már csak a legmegfelelőbb nászajándékon kell törnie a fejét.

Mindezek előtt azonban Colin egy rég halogatott vásárlást intézett el. Lecserélte az ütött-kopott kocsiját, egy alig használt Ford Focus kombira.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik