Élet-Stílus

Rejtélyes Péniszember tart ostrom alatt egy amerikai várost

Az arizonai Tempe hatóságai nagy erőkkel keresik a Péniszembert, aki november vége óta már 40 alkalommal csapott le.

Egy ismeretlen graffitis alig több mint egy hónap alatt elérte, hogy egy egész város, sőt, lassan a világ is megismerje művészetét. Ő a Péniszember, aki azzal vált az Arizona állambeli Tempe város hatóságainak egyik fő célpontjává, hogy tavaly november vége óta nagyjából negyven helyre fújta fel, hogy Penis Man, azaz Péniszember – jelentette az ABC15 televízió híradója.

A beszámoló szerint a város önkormányzata nagy erőkkel keresi a férfit, és igyekeznek minél gyorsabban, lehetőleg pár órán belül eltüntetni a szerte a városban megjelenő feliratokat. A helyi hatóságok közlése szerint 2019-ben majdnem 300 ezer graffitit, falfirkát és illegális matricát jegyeztek fel a városban, de Péniszember már egy egészen külön kategóriába tartozik.

Az egyik Penis Man felirat a sok közül. Fotó: ABC15

Az önkormányzatnál a beszámoló szerint külön nyilvántartják, hogy hol bukkant fel a Penis Man felirat a városban, és nagyon szeretnék végre elkapni az elkövetőt, akinek műveire az ABC15-nek nyilatkozó önkormányzati tisztségviselő szerint sokan „érzékenyen reagálnak”, és azonnali eltávolítást követelnek. A graffiti egyebek mellett közlekedési táblákon, oszlopokon, falakon, kukákon, elhagyatott házakon, hidakon és kidobott kanapékon jelent meg.

Az önkormányzat útkarbantartással foglalkozó tisztségviselője, Isaac Chavira a televíziónak elmondta, a Penis Man feliratok eltávolítása nagy erőket vesz igénybe, és szeretné, ha az illető felhagyna a szórakozással, mert lennének fontosabb dolgaik is ennél.

Penis Man felirat egy épületen. Fotó: ABC15

Chavira közlése szerint a Péniszembert már a rendőrök is keresik, és büntetőeljárást indítanak ellene, ha elkapják. A rendőrség azonban a Phoenix New Times című lapnak pontosított, és közölték, nem nyomoznak aktívan az ügyben, és a cikk szerint csak akkor fogják letartóztatni, ha rajtakapják.

Közben az ABC15 beszámolójának köszönhetően a Péniszember már országosan ismertté vált, és milliók ismerték meg a nevét, miután a közösségi oldalakon terjedni kezdett a történet, és sokan igazi hősként kezdték el éltetni. Az ABC15 újévi beszámolója óta azonban nem jelent meg egyetlen egy új Penis Man felirat a városban.

Kiemelt kép: ABC15

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik