Szórakozás

A hajléktalanságra hívja fel a figyelmet Banksy legújabb alkotása

Karácsonyi témájú, ismét egy fontos társadalmi problémára, a hajléktalanságra fókuszáló alkotással jelentkezett Banksy, a titokzatos graffitiművész – írja a BBC.

Az új alkotásról készült rövid videót a művész osztotta meg az Instagramon. A videón egy Ryan nevű hajléktalan férfi szerepel, aki a forgatás nagyjából húsz perce alatt kapott egy pohár forró italt, két csokoládészeletet és egy öngyújtót, anélkül, hogy bárkitől, bármit kért volna – írja Banksy a bejegyzésben, amelyiket 18 óra alatt több mint 2,6 millióan kedveltek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

. God bless Birmingham. In the 20 minutes we filmed Ryan on this bench passers-by gave him a hot drink, two chocolate bars and a lighter – without him ever asking for anything.

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés, Dec 9., 2019, időpont: 5:15 (PST időzóna szerint)

Az alkotás a birminghami ékszerész negyedben, a Vault 88 nevű ékszerműhellyel szemben van. Pete Smith, az üzlet tulajdonosa elmondta, hogy a mű rengeteg érdeklődőt vonz a környékre. Luke Crane, az ékszerész negyed üzleteinek fejlesztéséért felelős szervezet tagja azt mondja, fontos feladatuknak tekintik az alkotás megóvását.

Banksy eredeti munkáján azóta valaki pirosra festette a rénszarvasok orrát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik