Élet-Stílus

A YouTube segítségével mentette meg az anyja életét egy 7 éves kislány

Hősként kezelik azt a brit kislányt, aki nem esett pánikba, amikor az anyukája rosszul lett és összeesett. A hétéves Jessica orvos, vagy nővér szeretne lenni.

Éppen a Grincs című filmet nézte a hétéves Jessica Kinder, amikor az édesanyja váratlanul összeesett a konyhában. Mivel csak ketten voltak otthon, a kislány tudta, hogy egyedül ő segíthet – írja a Mirror.

Jessica először egy pohár vizet öntött az anyja arcába, ám a 32 éves Becky Green nem reagált. A kislány erre elővette az anyja telefonját, hogy segítséget hívjon. Néhány percig próbálgatta feloldani a készüléket, de aztán rájött, hogy a segélyhívót anélkül is tárcsázhatja. Mentőt hívott, majd amíg a segítség megérkezett, megkezdte az anyja újraélesztését. Szívmasszázst és mesterséges lélegeztetést alkalmazott.

Később a kórházban kiderült, hogy Beckynek epilepsziás rohama volt. A nő azt mondja, nagyon büszke a hősiesen viselkedő kislányára. Amikor megkérdezték Jessicát, hogy honnan tudta, mit kell tennie, elárulta, hogy YouTube videókból tanulta. A kislány hozzátette, ha felnő, orvos, vagy nővér szeretne majd lenni.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik