Élet-Stílus

Milliókat fizettek a szülők, miután 3 éves kislányuk 10 luxusautót karcolt végig egy autószalonban

A kínai kereskedés 8,5 millió forintnak megfelelő összeget követelt a gyerek szüleitől.

Egy kínai családnak hárommillió forintnak megfelelő összegű kártérítést kellett fizetnie egy autószalonnak, miután hároméves kislányuk tíz darab Audit karcolt végig egy kővel, miközben szülei nem figyeltek oda rá – jelentette a helyi sajtó. Az eset még november 24-én történt Guilin városában, de csak most számolt be róla a kínai sajtó.

A beszámolók szerint a csak Zhao vezetéknéven azonosított apuka egyik barátját kísérte el az autószalonba, ahova a felesége és lánya is vele tartott. Miközben az autókat nézegették, egyikük sem figyelt oda a gyerekre, akik unalmában a nála lévő kővel krikszkrakszokat kezdett el karcolni a kiállított autók fényezésébe.

Az egyik karcolás. Fotó:Weibo

Amikor észrevették, hogy mit csinált, a kislány már tíz luxusautót rongált meg, köztük egy 2020-as Audi Q8-ast, amit 42 millió forintnak megfelelő összegért árulnak Kínában. A szalon 200 ezer jüanos, azaz nagyjából 8,5 millió forintos kártérítést kezdett el követelni a szülőktől, közölve, hogy az újrafényezés után már csak csökkentett áron tudják azokat eladni, mert nem számítanak új autónak.

A szülők ezt nem akarták elfogadni, és egy békéltető bíróság elé vitték az ügyet, ahol december 3-án sikerült is megegyezniük. A szülők végül 70 ezer jüant (3 millió forint) kártérítést fizettek az autószalonnak, az ügyben ítélkező bíró pedig kiemelte, a szülők nem védekezhetnek azzal, hogy „a gyerek még túl fiatal” és „nem érti, hogy mit csinált”, mert az ő feladatuk lett volna, hogy megakadályozzák a rongálást.

Kiemelt kép: Weibo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik