Élet-Stílus

Megdöbbentő: a mosolygós ember is lehet depressziós! (x)

Azt gondolnánk, hogy a depressziónak egyértelmű jelei vannak. Ha valaki lehangolt, motiválatlan, folyton fáradt és begubózik, arról tudjuk, hogy nagy valószínűséggel segítségre szorul. Az amerikai pszichológus, Margaret R. Rutherford által összegyűjtött, eddig ismeretlen tünetek depresszióra utalhatnak olyan embereknél, akiknek látszólag nincs semmi bajuk.

A depresszióval elmélyültebben foglalkozó amerikai pszichológus, Margaret R. Rutherfordnak a Psychology Today-ben megjelent cikkében olyan újdonságokat olvashatunk, amelyek nemcsak az érintetteknek, hanem a barátaiknak és a családtagjaiknak is hasznosak lehetnek. Rutherford azt mondja, nem csak olyankor lehet valaki depressziós, ha a mindenki számára jól ismert tünetek, mint például levertség, a fáradtság vagy a motiválatlanság jelentkeznek nála.

A szokatlan, ám gyakran mégis depresszióra utaló tüneteket az alábbi kilenc pontban foglaltuk össze:

1.       Túlzott tökéletesség. Gyanús lehet, ha valaki folyton a tökéletességre törekszik, és közben folyton ostorozza magát. A pszichológus azokra a helyzetekre utal, amikor valaki még akkor sem elégedett, ha a maximumot nyújtja, folyton talál magában hibát, és kudarcként éli meg a saját teljesítményét.

2.       „Mindenért én vagyok a felelős.” Nem jó, ha valakinek folyton a kötelezettségek körül forog az élete, úgy érzi, hogy mindenkinek a boldogulásáért ő a felelős. Mindig ő az első, aki észreveszi, ha valami nem stimmel, és meg akarja oldani a helyzetet, mások helyett is.

3.       Túlzott aggodalmaskodás. Szintén gyanakodhatunk depresszióra, ha valaki folyton aggodalmaskodik, és kerüli az olyan helyzeteket, amelyeket nem tud uralni. Annyira erős benne a kontrollvágy, hogy inkább elmenekül az olyan szituációk elől, amiket nem képes irányítani.

4.       Szomorúan is mosolyog. Vannak, akik szinte soha nem beszélnek a fájdalmas érzéseikről, és még akkor is mosolyognak, amikor egy tragédiáról számolnak be éppen. A nehezen megnyíló, érzéseiket elrejtő emberek valószínűleg túl sok mindent nyomnak el, ám mindez egy idő után felgyűlik bennük, és annál nehezebb lesz feldolgozniuk a problémákat.

5.       Csak a siker számít, semmi más. Az sem jó, ha valaki a saját értékét a sikeressége alapján határozza meg. Ezek az emberek gyakran nem tudják, hogy mennyit érnek, csak a teljesítményük alapján kapnak visszajelzést.

6.       Folyton csak segít. Mások jóléte fontos a számára, de közben magáról semmit sem árul el, nem engedi, hogy sajnálják.  Veszélyes lehet, amikor ezek az emberek eljutnak addig, hogy segítséget kérjenek, mert senki sem hisz nekik, hiszen az illető mindig vidámnak és kiegyensúlyozottnak tűnik.

7.       Mintha meg sem történt volna. Ha valaki nem vesz tudomást sem a múltbéli, sem a jelenben zajló traumáiról, szintén rossz jel lehet.

8.       Függő. Ahhoz, hogy a mindennapjait élje, szüksége van alkoholra, altatóra vagy nyugtatóra.

9.       „Ne kerülj hozzám túl közel!” Gondot okoz számára a valódi intimitás. A sebezhetőség, ami egy valódi intim kapcsolattal jár, komoly nehézséget jelent neki.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

 

Ha a depresszió enyhébb tüneteit észleljük, sokat segíthet az orbáncfűtartalmú Remotiv extra. A gyógynövénytartalmú gyógyszer klinikailag igazoltan mérsékli az enyhe depresszió tüneteit, mint például a lehangolt lelkiállapotot vagy a belső nyugtalanságot, és javítja a hangulatot. Ha időben felismerjük a bajt, a betegség még visszafordítható, még mielőtt túlzottan elharapózna.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik