Élet-Stílus

Levágta saját ujját a kígyómarás után, hogy megmetse az életét, aztán kiderült, felesleges volt

A kínai férfi aztán arra sem emlékezett, hogy a levágott testrészt hol hagyta.

Kissé túlreagálta egy 60 éves kínai férfi, hogy megharapta egy mérges kígyó a Csöcsiang tartományban található faluja közelében. A helyi sajtóban csak Zhang vezetéknéven említett férfi éppen tüzelőt vágott, amikor megharapta egy kígyó.

A férfi ekkor nem sokat teketóriázott: fogta és levágta jobb kezének mutatóujját, hogy így metse meg életét a kígyóméregtől. A környéken ugyanis csak „öt lépés kígyóként” ismerik az őt megharapó kígyót, utalva arra, hogy ennyi idő kell a marástól a halál beálltáig — írta a helyi sajtó.

Azonban kiderült, hogy a férfi picit túlzásba esett. A tartomány székvárosa, Hangzhou egyik kórházának orvosa a helyi újságíróknak elmondta, hogy Zhangot megmaró csörgőkígyó egyáltalán nem olyan halálos, mint ahogy azt a helyiek hiszik. A doktor közlése szerint a marás utáni hat órán belül könnyedén gyógyítható a mérgezés.

A beszámolók szerint az orvosok ellátták a férfit, de az ujját már nem tudták visszavarrni. Zhang ugyanis a nagy izgalmak közepette elfelejtette magával vinni a levágott testrészt.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik