Élet-Stílus

Amputálta a saját lábát a katona, hogy megmentse társai életét

Az önzetlen katona és társai tankja súlyos balesetet szenvedett.

A 21 éves Ezra Maes és társai a NATO gyakorlatán vett részt 2018-ban, Lengyelországban. Egy hegyről a tankjuk elindult lefelé éjszaka, mikor Maes arra ébredt, hogy 140 km/órás sebességgel hajtanak, és nem működnek a fékek – írta a Metro. Nem tehettek semmit, se Maes, se a járművezető, Victor Alamo, se a tüzér, Aechere Crump.  Alamo feje az ütközés következtében berepült a vezetőoldali nyílásba, eltört a háta, Crumpnak pedig megrepedt a combcsonti ütőere, és nagyon erősen vérzett.

Hogy mentse az életüket, Maes megpróbálta kiszabadítani a beragadt lábát.

Húztam és toltam, ahogy csak bírtam, hogy ki tudjak szabadulni, és egy éles szakadást éreztem. Azt hittem, kiszabadítottam a lábamat, de mikor arrébb mentem, teljesen eltűnt a lábam

– emlékezett vissza Maes. Ömlött a vére, ennek ellenére mindent megtett, hogy a tank hátuljába jusson az egészségügyi csomagért. Tudta, hogy össze kell szednie magát, ha azt akarja, hogy túléljék. Utasította a legénységét, hogy kössék be a sérüléseiket, hogy megállítsák a vérzést.

Közben kiderült az is, hogy a balesetben tönkrement minden kommunikációs eszköze a tanknak, csak egy mobiltelefont maradt működőképes, Maesé, ami éppen elkezdett csöngeni, de nem érte el.

A törött lábú Crump kitartásának és eltökéltségének hála, oda tudta lökni a telefont Maesnek, aki írt egy üzenetet barátjának a pozíciójukról.

A tank legénységét kórházba szállították, Maes erről nem emlékszik sokra. Most arra vár, hogy lábprotézist kapjon.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik