Élet-Stílus

Halottasház-látogatáshoz kötnék a jogsi megszerzését a tatárok

A sokkoló látvány után mindenki más hozzáállással ülne volán mögé.

Tatárföldön az Állami Tanács egyik képviselője javaslatot tett arra, hogy a jövőben az autósiskolákban vezessék be a halottasházak látogatását.

Dmitrij Szamarenkin felvetése szerint mindenkinek, aki jogosítványt szeretne szerezni, kötelező lenne elmennie egy proszektúrára, hogy szembesüljön vele mihez vezet a KRESZ szabályainak be nem tartása. Alternatívaként választható lenne olyan kórház is, amelyben balesetek túlélőit ápolják. A képviselő szerint mindez azért is fontos lenne,

hogy a fiatal tanulóvezetők lássák, mennyi áldozata van a közúti baleseteknek, és felfognák, hogy a volán mögé ülve gyakorlatilag egy halálos fegyvert vesznek használatba, amivel ki tudják oltani saját életüket, vagy meg tudnak ölni másokat.

A képviselő szerint a sokkoló látvány hatására más hozzáállással ülnének be az emberek az autókba, és csökkenne a halálos balesetek száma.

Szamarenkin javaslata mögé máris sok képviselőtársa felsorakozott, a Kommersant szerint volt, aki azzal érvelt, hogy már az is elgondolkodtat egy sofőrt, ha épp egy baleset helyszíne mellett halad el az autójával.

A javaslat időzítése nem véletlen, közelmúltban Kazanyban (Kazánban) történt egy baleset, amelynek során életét vesztette egy 18 éves fiú, aki 170 km/h sebességgel vezette az autóját. Oroszországban az év első 9 hónapjában 11 és fél ezer ember halt meg az utakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik