Élet-Stílus

A születésekor elhagyták, új családot keres a szemek nélkül világra jött orosz baba

Azon kívül, hogy nincsenek szemei, Szása teljesen egészséges, és ez felér egy kisebb csodával.

Egy ritka genetikai betegségnek köszönhetően szemgolyók nélkül jött világra áprilisban, a szibériai Tomszkban Alexander K., vagy ahogy mindenki hívja: Szása. A kisfiúról már a születése előtt lemondott az anyja, ezért egy olyan családra vár, akik örökbe fogadnák, de az állapota miatt erre nem jók az esélyei – írja a Siberian Times.

Szása anyjáról csak annyit tudni, hogy nagyon fiatal, és maga is egy árvaházban nőtt fel. Amikor a terhesség során kiderült, hogy Szása nem lesz teljesen egészséges, az anyja lemondott róla, mert úgy érezte, nem lenne képes megfelelően gondoskodni a babáról. A kisfiú apjáról semmit sem lehet tudni, az apja neve rubrikát egyszerűen üresen hagyták Szása születési anyakönyvi kivonatában.

Azon kívül, hogy nincsenek szemei, Szása teljesen egészséges, ami nagyon különlegessé teszi. Vele együtt, a világon eddig csak három baba született szemek nélkül, de a másik két gyereknek más problémáik vannak, míg Szása teljesen normálisan fejlődik. A kisfiúnak elkezdett ugyan két ciszta növekedni a homlokán, de ezeket hamarosan eltávolítják majd.

Szásához legközelebb a tomszki kórház egyik nővére áll. Ő utazott nemrég a kisfiúval Oroszország másik végére, Szentpétervárra, ahol apró, speciális műszemgolyókat helyeztek be Szása szemgödrébe, hogy a fejlődése közben ne deformálódjon az arca. Ezekből hathavonta kell majd újakat, egyre nagyobbakat kapnia.

Szása örökbefogadó szülőkre vár. Az adoptációs dokumentációban azt írják róla nyugodt, vidám baba, aki rögtön mosolyogni kezd, ha ismerős hangot hall. Félő azonban, hogy az állapota miatt a kisfiú nehezen talál majd új családot. Ha Oroszországban ez nem sikerül, megpróbálkoznak majd külföldi nevelőszülőkkel is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik