Élet-Stílus

„Ha nem leszel az enyém, másé sem lehetsz”: rágyújtotta a lakást exbarátjára

A brit férfi túlélte, egykori barátnője hosszú időre börtönbe vonul.

Az angliai Shrewsbury bírósága hét év börtönre ítélte Louise Podmore-t, aki rágyújtotta exbarátjára a lakását.

Idén január 7-én történt, hogy az ötvenéves Kevin Faulks borzasztó szagra ébredt álmából. Azt mondja, úgy szédült, mintha 30 sört megivott volna. Akkor vette észre a konyha felől áradó füstöt. Összeesett, de amikor a szomszédjainak sikerült betörni a lakás bejárati ajtaját, még összeszedte magát, és a hangokat követve áttört a füstön.

Akkor döbbent rá, hogy nem baleset, hanem szándékos gyújtogatás történt, amikor korábbi barátnője feltűnt a mentőautónál. A szomszédok később elmesélték, hogy látták Podmore-t a helyszínről elmenni.

Mint utóbb kiderült, a nő égő papírokat dobott be a férfi lakásába a bejárati ajtó levélnyílásán. A férfi füstmérgezést szenvedett, égési sérülések keletkeztek a fején és a kezén.

Kevin Faulks hét éve ismerkedett meg a nővel a Facebookon. A férfi a Mirrornak mesélt arról, hogy az első közös évük tökéletes volt, de a nő utána elkezdett durván inni, és egyre erőszakosabb lett. Faulks elmondása szerint előfordult, hogy a nő kést tartott a mellkasához.

Aztán mindig elnézést kért, ő pedig valamennyi alkalommal megbocsátott neki.

A tetovált, izmos férfinak évekbe telt, mire rájött, párkapcsolaton belüli erőszak áldozata, és ugyanolyan nehéz kilépnie a bántalmazó kapcsolatból, mint rengeteg nőnek, akiket fizikai inzultus ér.

Közzétette: Kevin Faulks – 2017. november 29., szerda

 

Végül szilveszterkor szakított a nővel, aki akkor is részeg és erőszakos volt.

Ugyan Podmore többször is elmondta neki azóta, hogy „ha az övé nem lesz, másé sem lehet”, de Faulks nem gondolta volna, hogy a nő az életére fog törni. Kevin Faulks egy időre otthontalan lett, a lakását hónapokig nem használhatta, az épület helyreállítása 60 ezer fontba (22 millió forint) került.

Louise Podmore-t szeptember végén hét év börtönbüntetésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik