Élet-Stílus

Egy tonna szemetet vittek a tengerpartra, hogy a környezetvédőknek legyen mit összeszedni

A szép tiszta dél-korai partra teherautószám hordták a máshol összeszedett szemetet.

A dél-koreai Jindo megye nagyon készült az előző hét szombaton tartott nemzetközi tengerpart-takarító napra, amikor nagyjából száz országban önkéntesek szedtek szemetet különböző partokon. A megyében nagyjából 600-an gyűltek össze, hogy szép tisztává varázsoljanak egy szeméttel teli tengerpartot, ami végül sikerült is nekik.

Azonban volt egy kis gond. A kérdéses tengerpart két nappal korábban még teljesen tiszta volt. A tonnányi szemét, amit aznap összeszedtek, mind előző nap került oda. Nem véletlenül.

Mint kiderült, a helyi hatóságok teherautószám hordták oda a más tengerpartokról begyűjtött szemetet, hogy a környezetvédő aktivistáknak legyen ott mit összeszedniük – írta az AFP francia hírügynökség. Ezt maga a megye polgármestere ismerte el.

Lee Dong-jin elnézést kért a megtévesztés miatt, közölve, hogy azzal csak arra akarták felhívni a figyelmet, hogy milyen súlyos problémát jelent a tengerparti szemét. Lee közlése szerint az összes odavitt szemetet felszedték, és a tengerbe nem került semmilyen hulladék.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik