Élet-Stílus

Ázsiai lánya lett egy fehér párnak

A lány már kétéves volt, mikor észrevették a szülők, hogy valami nincs rendben.

Egy termékenységi klinikát arra utasított a bíróság, hogy adja át a spermadonorjaik listáját, miután egy fehér párnak ázsiai gyermeke született – írta a CBS News. Egy nemrég benyújtott feljelentés szerint Kristina Koedderichnek olyan spermát ültettek be, ami nem a férjétől származott. A pár pénzbeli kártérítést és információkat követel a lányuk biológiai apjáról.

Koedderichnek és férjének, Drew Wasilewskinek nem sikerült teherbe esniük, ezért felkeresték a New Jersey-i Institute for Reproductive Medicine and Science klinikát, 2013-ban, lombikprogrammal Koedderich megszülte a gyereküket. Egész sokáig azt gondolták, minden rendben van, csak mikor a lányuk már kétéves körül volt, feltűnt nekik, hogy a lány nem hasonlít az apjára.

Az azóta elvált pár DNS-tesztet is elvégeztetett a kislányon, ami arra jutott, hogy csak az anyával van vérségi kapcsolata.

„Nagyon nehéz volt”, nyilatkozta a férfi arról, mit érzett, mikor kiderült a vizsgálat eredménye, a Koedderich pedig az „összeomlás” szóval jellemezte a helyzetet.

Szeretnél, de nem lehet gyereked, aztán amikor mégis… nagyon összezavart

– mondta a férfi, aki amiatt is aggódik, hogy így lehet, hogy vannak biológiai gyerekei, akikről nem is tud. Előfordulhat, hogy más nő méhébe ültették a férfi spermáját, de ezt egyelőre nem lehet tudni.

Ha vannak más gyerekeim, azt akarom, hogy tudják, ki vagyok

– folytatta Wasilewski.

A család ügyvédje a csatornának azt nyilatkozta, hogy egyszerűen nem létezik jó megoldása az ügynek, az egyetlen az lenne, ha vissza lehetne menni az időben. Úgyhogy igazából azt szeretnék elérni, hogy soha még egyszer ne fordulhasson elő ilyen más párokkal.

2017-ben 78 ezer gyerek született mesterséges megtermékenyítés eredményeként az Egyesült Államokban, de dacára a viszonylag magas számnak, egy hivatal sem szabályozza egészében ezeket a klinikákat.

Koedderich és Wasilewski állítja, ez az ügy az egyik okozója volt a válásuknak. Azt sem tudják még, hogy hogyan mondják el majd egyszer a lányuknak, hogy Wasilewski, aki egész életében nevelte, igazából nem is az apja. Ahogy azt sem sejtik még, hogyan fog ez hatni a lányra.

Sok minden miatt aggódom. Minden nap azt mondom magamnak, csak csinálj mindent úgy, ahogy csak tudsz, és akkor remélhetőleg minden rendben lesz

– mesélte Wasilewski.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik