Élet-Stílus

Kenyában olyan nagy gondot okoznak a repülőgépeken fingó emberek, hogy meglepő lépéssel küzdenének ellenük

Egy kenyai képviselő szerint a szörnyű szagok veszélyes erőszakot szülnek az utasok között.

Törvénymódosítást követel egy kenyai parlamenti képviselő, hogy felvegyék a küzdelmet egy szerinte komoly repülésbiztonsági kockázatot jelentő dolog, a repülőgépeket bélgázzal elárasztó utasok ellen – jelentette a BBC és a helyi sajtó. Lilian Achieng Gogo egy parlamenti vita közben szólalt fel a szerinte katasztrófát is okozható jelenség ellen. A képviselő kijelentette:

Van egy gyakran figyelmen kívül hagyott bosszantó dolog, és ez a repülőgépeken történő fingás mennyisége. Vannak utasok, akik azzal kínozzák utastársaikat, hogy rossz szagokat és kellemetlen fingokat eregetnek.

Gogo képviselő két belföldi járatot is említett, ahol rendszeresen a gépen terjedő fingszagtól szenvednek az utasok, akik szerint emiatt agresszívvá válhatnak, és a bűz olyan erőszakot szülhet, ami már a repülés biztonságát veszélyezteti. Ez pedig szerinte meg kell akadályozni.

Amikor megkérdezték tőle, hogy mégis hogyan tudnák törvényekkel megakadályozni a repülőgépeken történő szellentéseket, a képviselőnő a személyzet kiképzését említette.

Szerinte az utaskísérőknek speciális gyógyszereket kéne adni az ételek mellé, amik megakadályozzák a bélgáz kialakulását, valamint olyan ételeket kellene felszolgálni, amik csökkentik „a járatokon keletkező gáz mennyiségét”.

Emellett a légitársaságoknak szerinte tudnia kellene az utasok kórtörténetét, hogy az alapján válogassák meg, milyen ételt kapnak, valamint, hogy milyen szeszes italokat. A képviselőnő ugyanis az alkoholfogyasztás is korlátozná a repülőgépeken, mert a túlzásba vitt ivászat szintén biztonsági kockázatot jelent.

A kellemetlen szellentések egyébként nem csak a kenyai repülőgépeke okoznak problémát, hanem a kenyai törvényhozásban is. Augusztus elején egy megyei gyűlést kellett berekesztenie a házelnöknek, miután az egyik képviselő olyan erős szagú szellentést eresztett el, hogy a politikusok képtelenek voltak azt elviselni.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik