Élet-Stílus

Szakértő: a mikropénisz egyáltalán nem hátrány

Mikor mondjuk el – és hogyan?

„Mi a legjobb pillanat, hogy közöld a partnereddel: mikropéniszed van?” – ilyen címmel fut egy fórum a Redditen már több mint fél éve. A bejegyzésből kiderül, hogy szerzője soha nem számított arra, hogy valaha összejön neki egy randi; aztán a második találkozás – egy filmnézős alkalom a lány lakásán – végén csókolóztak, majd a srác rémülten elhúzott a helyszínről. Nem tudott mit kezdeni a stresszhelyzettel.

Az említett bejegyzés is szóba kerül az ausztrál Men’s Health magazin online kiadásában megjelent „Hogyan mondd el szexpartnerednek, hogy mikropéniszed van?” című cikkben, amelyben megszólal a Kinsey intézet kutatója, számos szexualitás-témájú könyv szerzője, Justin Lehmiller is.

A szakértő azt mondja, az első lépés az érzelmi kapcsolat kialakítása, és aztán valamikor később – mielőtt sor kerülne a ruhadarabok ledobálására – elő lehet hozakodni a témával. A kutató szerint ilyenkor érdemes kiemelni, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkezünk, amelyek nem méretfüggők, de ennél is fontosabb, hogy (amint azt az említett fórumban több nő is említi):

a péniszméret messze nem az egyetlen tényező az örömszerzésnél.

Az egyik kommentelő egészen odáig megy, hogy a női orgazmushoz egyáltalán nincs szükség pénisz közreműködésére:

Légy erős más dolgokban, az, hogy van (nagy) farkad, még nem jelenti automatikusan, hogy jó vagy barátnak, jól tudsz csókolózni vagy tehetséges vagy orálban.

Justin Lehmiller szerint sok nő amúgy is könnyebben el tud élvezni, ha kézzel vagy szájjal izgatják, esetleg vibrátort vagy más szexuális segédeszközt vetnek be szex közben, ezért

a mikropénisz technikailag egyáltalán nem hátrány egy kapcsolatban.

Ahogy a szakértő mondja: le kellene már szakadni arról, hogy a szex arról szól, hogy a pénisz behatol a hüvelybe, ennél jóval tágabb a definíció. Egy Reddit-kommentelő pedig így érvel:

A jó szexet nem a pénisz nyújtja, hanem a jó szerető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik