Élet-Stílus

Visszavonták a félmeztelen Billie Eilish-ról címlapfotót

Reagált a Nylon amerikai és német kiadása is.

A Nylon német kiadása felfedte nemrég új címlapját, amin egy mesterségesen generált fotó volt Billie Eilish popsztárról, amin robotszerű külseje van, nincs haja, továbbá látszólag nem visel semmit felül. Utóbbit többen is kritizálták, mondván, hogy Eilish csak 17 éves, és bár alapvetően a kép nem mutat semmit, igencsak visszás egy fiatalkorút ilyen módon szexualizálni egy címlapon, például az énekesnő is.

A 17 éves Billie Eilish-t meztelenül, kopaszként ábrázolta egy magazin, ő meg szétoltotta őket kommentben
Finoman utalt arra kommentben, hogy nem tetszik neki a 3D technikával készült fotó.

A magazin azóta jelezte, hogy visszavonja a címlapot, a következő közleményt adta ki válaszul az ügy kapcsán, számol be róla a Guardian:

Mi a német Nylonnál kiállunk a művészi szabadság mellett, de tiszteletben tartjuk Billie Eilish és rajongói érzéseit. Mi is rajongók vagyunk. Ezért úgy döntöttük, hogy eltüntetjük az alternatív címlapfotót róla. Nem az volt a célunk, hogy megsértsük vagy összezavarjuk az énekesnőt. A célunk az volt, hogy megünnepeljük a hatását egy avatár elkészítésével, ami része egy címlapfotó sorozatnak, ami azokra a tehetségeket hivatott kiemelni, akik az internet révén váltak sikeressé.

A Nylon amerikai anyacége is reagált egy közleménnyel, jelezve, hogy ők technikailag nem ugyanaz a cég, mint a német kiadás, és teljes mértékben nem értenek egyet a címlapjukkal, igazat adva a 17 éves popsztárnak. Az énekesnő egyébként komoly küzdelmet folytat az ellen, hogy idő előtt szexualizálva legyen.

Kiemelt kép: Debbie Hickey/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik