Élet-Stílus

Több tízmilliónyi aranyat felejtett a metrón egy férfi, egy sima kartondobozban

Nem csoda, hogy pánikba esve rohangált fel és alá a kínai Sencsen város egyik metrómegállójában.

Elhagyni valami emberi dolog, bárkivel előfordulhat. Ez azonban nem vigasztalna senkit, aki úgy jár, mint az a kínai férfi, aki előző hét pénteken 2,4 kilogramm aranyat felejtett egy metrószerelvényen, aminek értékét nagyjából 40 millió forintra becsülték.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a férfi Sencsen városában utazott, a 3-as számú metróvonalon, majd leszállt a Shuibei állomáson. Majd miután becsukódtak a metróajtók, és a szerelvény elindult a következő állomás felé, a férfi pánikba esve kezdett el rohangálni, míg nem talált egy dolgozót, akinek kétségbeesve próbált elmagyarázni, hogy mi történt.

A dolgozó eleinte nem igazán értette, hogy a kétségbeesett férfi mégis mit magyaráz neki, de végül sikerült megértetni vele, hogy az ülés alatt hagyott egy sima kartondobozt, ami egy kisebb vagyont rejtett. Ekkor gyorsan odatelefonált a következő állomásra, és pár perc rémült várakozás után vissza is szóltak neki, hogy megtalálták az elhagyott csomagot. Amit a feledékeny férfinak vissza is adtak.

A kiemelt képen a metrón felejtett csomag, és a pillanat, amikor a meg nem nevezett férfi visszakapta. Fotó: Shanghaiist

Ajánlott videó

Olvasói sztorik