Élet-Stílus

A hátsójába rejtve lopott el 22 aranyrögöt a kanadai pénzverde munkása

30 hónap börtönre ítélték tavaly a 35 éves Leston Lawrence-t, a kanadai pénzverde egyik munkatársát, aki a végbelébe rejtve tulajdonított el 22 süteményméretű aranyrögöt, majd ebből 17-et sikerült is továbbadnia.

A férfinek most végül 13 millió forintnyi bírsággal kevesebbet kell kifizetnie. Az ok az Ottawa Citizen beszámolója szerint az, hogy az arany, amit ellopott, nem volt olyan drága akkor, mikor ellopta, mint mikor kiszabták rá a büntetést.

Eredetileg 190 ezer kanadai dollár, vagyis 41 millió forint visszafizetésére kötelezték, de ezt ügyvédjével megtámadta. Egyrészt, mert mikor lopta, csak 165 ezer dollárt (35 millió forintot) ért az összes eltulajdonított arany, másrészt nem is tudta az összes rögöt pénzzé tenni.

Mindenesetre az ítélethozatal óta nem fizetett vissza még egy centet sem. Azzal magyarázza Lawrence, hogy el akarja hozzá adni a házát, de még nem adta, mert várja, míg többért tudja majd értékesíteni.

Ha nem fizeti ki, további 30 hónapot kell a rácsok mögött maradnia.

Lawrence hét évig dolgozott a pénzverdében. 2015-ben azzal bukott le, hogy egy bankban szeretett volna beváltani két, 20 ezer kanadai dollárról (4 millió forintról) szóló csekket. Mikor a bank alkalmazottja megkérdezte, honnan van a pénz, simán elmondta, hogy aranyrögöket adott el. Az alkalmazottat ez nem nyugtatta meg, és értesítette a rendőrséget.

A férfit sose kaptak el lopás közben, pedig őnála sípolt be a legtöbbször a fémdetektor, a kézi átvizsgáláson utána mindig átment. Végül a rendőrség megszerezte az egyik eladott rögöt, és Lawrence széfében találtak még négyet. A munkahelyi öltözőszekrényében pedig vazelint és gumikesztyűket – emlékeztetett a Daily Mail.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik