Élet-Stílus

Csak egy mindennapos dolgot csinált az aligátor, de az rémisztőbb, mint egy horrorfilm

Ki gondolta volna, hogy erre is képesek?

Ha legközelebb állatkertben jár, és lát egy kerítés mögé zárt aligátort, ne legyen olyan nyugodt. Lehet, hogy azt gondolja, hogy ezek a ragadozók nem tudnak átjutni még egy alacsony kerítésen sem, de ez tévedés.

Ahogy a floridai WJAX televízió Facebook-oldalán közzétett videó bizonyítja, az aligátorok igenis képesek átmászni egy kerítésen. És a szögesdrót sem jelent számukra akadályt.

Gator on base

ONLY IN FLORIDA: A News4Jax viewer shared this video of a gator scaling the fence at NAS Jax on Saturday.

Közzétette: WJXT4 The Local Station / News4JAX – 2019. augusztus 18., vasárnap

A felvételt augusztus közepén készítette a televízió egyik nézője, a floridai Jacksonville városánál, ahol az aligátor az amerikai haditengerészet repülőterét védő kerítésen mászott be a katonai bázisra. A videót megosztott a légierő is, közölve, hogy több aligátor is van a bázisukon, hozzátéve, hogy „nem tisztelik a biztonsági intézkedéseket”.

Bár szinte mindenkit meglepetésként ért, hogy az aligátorok ilyesmire is képesek, szakértők ezzel már korábban is tisztában voltak. Tavaly a Florida Today című lap készített egy összeállítást az államban nagy számban élő ragadozókkal kapcsolatos mítoszokról, és az egyik tévhit, amit leromboltak pont az volt, hogy „rossz mászók”.

A lapnak egy 30 éves tapasztalattal rendelkező aligátorvadász, Gator Bill Robb elmondta, hogy

általában a kerítések alatt próbálnak átjutni, de ha nagyon akarják, át tudnak mászni egy kerítésen vagy egy falon.

Szóval, ha egyszer összetalálkozik egy kerítés mögé zárt aligátorral, lehetőleg ne kezdje el cukkolni, mert egyáltalán nincsen biztonságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik