Élet-Stílus

A YouTube királya elérte a 100 millió feliratkozót

Felix „PewDiePie” Kjellberg olyan mérföldkövet hódított meg szombat este, ami pár éve még teljesen lehetetlennek tűnt: ő az első olyan videós, aki egyéni alkotóként elérte a 100 millió feliratkozót a YouTube-on, és a jó hír bejelentése után még további 100 ezer néző csatlakozott bázisához, így már több mint 100,1 millió követővel büszkélkedhet.

Felix jó ideig a YouTube egyben legismertebb videósa volt, de trónja januárban veszélybe került, amikor a T-Series nevű indiai kiadó csatornája elképesztő ütemben kezdett növekedni. Az indiai kiadó főként hindi nyelven gyárt tartalmat, ami az 1,3 milliárdos népességű Indiában meg is találta közönségét, márciusban pedig már letaszították a YouTube királyát. A harc azóta is kiélezett, egy valós idejű számlálón is lehet követni az állás alakulását.

Letaszították trónjáról a YouTube királyát
Még ha csak pár percre is - de minden korábbinál kiélezettebb a küzdelem.

A 29 éves svéd videóst nemigen lehet párhuzamba állítani a legtöbb híres nyugati youtuberrel. Főleg a szobájában gyártja tartalmait, nem szállt be a youtuberek közt folyó „drámákba”, nem nagyon osztott meg a kollégáit savazó számokat, ami kicsit furcsának is tűnik a YouTube-on, ahol években mérhető divatja van ezeknek.

PewDiePie neve onnan is ismerős lehet, hogy többször került olyan helyzetekbe, amikor magyarázkodnia kellett, mert egy-két videója rasszizmusgyanús, illetve nyíltan rasszista „elszólásokat” tartalmazott, amikkel saját bevallása szerint is túllőtt a célon. Ilyen volt például, amikor a frissen kijött PlayerUnknown’s Battlegrounds játékot mutatta be, és miközben játszott, kicsúszott a száján egy „Micsoda kibaszott nigger” kiáltás. Megjegyzése miatt a játék alkotói elhatárolódtak tőle, a Disney pedig felbontotta a vele kötött szerződést. Utólag természetesen elismerte hibáját és elnézést kért.

Nemrég annak kapcsán írtunk róla, hogy nyolc év után feleségül vette Marzia Bisognint:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik