Élet-Stílus

Dombi már nem a tévében süti el a legjobb poénjait

Híres arról, hogy mindenben meg tudja látni a rosszat, persze ennek is megvan az oka. Pont jókor kezdett el tévézni, ma már kevésbé segít neki, ha képernyőn van. Eredeti szakmájáról és a tévézésről kérdeztük, miközben Krausz Gábor próbálta a tomahawk steak sütés rejtelmeibe beavatni.

 

Tomahawk Steak

Hozzávalók:

  • 1 kg Tomahawk steak
  • bors

A steak elkészítése:

A húst jó alaposan megsózzuk, borsozzuk és mindkét oldalán megkérgezzük. Oldalanként, mérettől függően 3-5 percig sütjük, majd letakarva félretesszük pihenni. Ezután gyorsan visszatesszük a grillre, átforrósítjuk, majd a házilag készített fűszervajat teszünk rá, és mikor ez lágyan elolvad, akkor a csontról levágjuk a húst és felszeleteljük.

Jack Daniel’s fűszervaj

Hozzávalók:

  • 2db salotta hagyma
  • 1dl Jack Daniel’s whiskey
  • 20dkg vaj (szobahőmérsékleten felolvasztva)
  • csipet só
  • őrölt bors
  • ½ evőkanál vágott snidling
  • ½ evőkanál vágott koriander
  • 1 csepp tabasco
  • pár csepp Worchestershire szósz
  • ½ teáskanál dijoni mustár

A fűszervaj elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk és egy kis tálba tesszük, majd ráöntünk 1dl Jack Daniel’s whiskeyt. Ezután 1 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük. A vajat habosra verjük, majd mindent hozzáadunk és feltekerjük fóliába, ezután fagyasztva tartjuk a tálalásig. A steak mellé kísérőnek Gentleman Jack whiskeyt ajánlunk.

Szponzorált tartalom

A cikk a Jack Daniel’s támogatásával készült. A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik