Élet-Stílus

Faültetésre ítélték az áramlopás miatt beperelt férfit

Az indiai férfinak 50 darab fát kell elültetnie, és a bíróság szigorúan ellenőrizni fogja a munkáját.

A delhi felsőbíróság ötven darab fa elültetésére ítélt egy férfit, akit egy áramlopásos ügy miatt állítottak bíróság elé – jelentette az NDTV. Az india televízió internetes oldalán megjelent hír szerint a faültetésért cserébe lezárják az ellene indított büntetőügyet.

A bíróság döntése szerint a meg nem nevezett férfinak Újdelhi három területén kell elültetnie az őshonos, legalább három éves csemetéket, a helyi erdészeti hatósággal együttműködve. Az ítélet végrehajtását légi felvételekkel kell bizonyítani a bíróságnak, amin az előtte és az utána állapotokat mutatják be. Emellett hat hét múlva ellenőrizni kell, hogy a fák egészségesek, és ezt szintén fotókkal kell bizonyítani.

A férfi ellen azután indítottak eljárást, hogy kiderült, egyik ingatlanában lopott áramot használnak: az üzlethelységet egy, a villanyoszlopra illegálisan bekötött kábel látta el árammal. A férfi azt állította, hogy bérlője intézte a bekötést, és ő arról semmit sem tudott. A hatóságok ezt nem hitték el, és vádat emeltek ellene.

220 millió fát ültettek Indiában egyetlen nap alatt
Az akció az erdőtakaró növelését célozza a több mint 200 millió lakosú Uttar Pradesben.

Az újdelhi felsőbíróság úgy ítélte meg, a faültetés a legjobb módja annak, hogy véget vessenek a bíróság előtt zajló vitának.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik