Élet-Stílus

Nyolc lövéssel sikerült kiütni a gyilkos bikát

Azt tudjuk, hogy a medve nem játék, ám egy szomorú németországi eset most arra figyelmeztet: a bika sem. A cseh határnál, Gleissenberg városa közelében gazdálkodó 60 éves férfi szombaton azért ment ki a legelőre, hogy szokás szerint ellenőrizze az állományt, és megjelöljön egy újszülött borjút. Ahogy azonban a legelőre ért, a csordával együtt legelésző bika nekirohant – írja a Deutsche Welle.

Miután órák múlva sem tért haza, szülei utánamentek, ám a 600 kilós, feldühödött bika a 87 éves édesapát is megtámadta és megölte. Az anya azonnal segítséget kért, de az agresszív állat miatt csak akkor tudtak a két sérült közelébe jutni,

miután a rendőrség – úgy tudni, nyolc lövéssel – leterítette a bikát. Addigra mindkét férfi életét vesztette.

A hatóságok szerint az áldozatok tapasztalt gazdálkodók voltak, rendszeresen ellenőrizték állataikat, megfelelően gondoskodtak róluk. A bika másfél éve élt a gazdaságban, korábban semmiféle probléma nem volt vele, ezért is nagy kérdés, mi okozta hirtelen a gyilkos agressziót.

A rendőrség szerint feltehetően a teheneket és a borjakat akarta védeni. Az elmúlt években egyébként több haláleset is történt Németországban, ahol az elkövetők bikák és tehenek voltak.

Kiemelt kép: ALEXANDER AUER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE

Ajánlott videó

Olvasói sztorik