Élet-Stílus

Lefeküdt a 15 éves lánnyal, mikor annak bántalmazási ügyében kellett volna nyomoznia

Ez már a harmadik hozzá köthető szexuális visszaélés, bár az előző kettő miatt nem emeltek ellene vádat.

Bűnösnek vallotta magát Neil David Kimball nyomozó, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy megerőszakolt egy 15 éves lányt, akit akkor ismert meg, amikor a lány egy korábbi szexuális bántalmazásos ügyében kellett volna vizsgálódnia – írta a New York Times.

Azért (is) vallotta be, mert így kisebb büntetést kaphat, várhatóan három év börtönbüntetést. Végül nem is erőszakkal vádolták meg, pedig eredetileg az volt a vádban, hogy a lányt meg is kötözte, hanem „jogellenes szexuális kapcsolattal”.

Ez már legalább a harmadik olyan esete a szexuális bűncselekményekkel foglalkozó nyomozónak, mikor szolgálati idő alatt elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsították meg, de az előző két esetben nem emeltek ellene vádat.

Gregory D. Totten kerületi ügyész elmondása szerint a 46 éves Kimball 2017-ben ismerte meg a 15 éves lányt, aki éppen feljelentést tett egy ellene elkövetett korábbi szexuális erőszak miatt. Összebarátkozott vele, majd szexuálisan bántalmazta – áll az ügyész közleményében. Az eset a férfi autójában történt meg.

A bántalmazást nem a lány jelentette, hanem az apja mondta el egy másik nyomozónak, aki egy év után átvette az ügyet Kimballtól.

Kimball volt az érintett nyomozó abban az ügyben is, ami egy Los Angeles-i divattervező Sara Abusheikh-kel történt még korábban. Ugyanúgy, ahogy a lánynál, ő is egy korábbi szexuális bántalmazást jelentett a hatóságoknak, az ügyet pedig Kimball kapta, aki Abusheikh szerint nem nyomozott, viszont nagyon vad, nem odaillő dolgokkal traktálta. Például azt mondta neki, menjen vissza a támadójához, és hagyja „hagy gyengéden szerethesse”.

Csak perverz, beteg kérdések formájában érdeklődött a megerőszakolásom részleteiről, és mondta, hogy felizgult ezektől

– írta a divattervező. Ügyében mégse történt semmi, akárhol is próbálta bepanaszolni Kimballt.

Kimball 20 évig dolgozott a seriff irodájában (nagyjából a rendőrségnek felel meg Magyarországon), mikor átkerült 2013-ban a Különleges Áldozatok Irodájába. Olyan komoly ügyekben is ő nyomozott, mint amikor Asia Argento színésznőt egy fiatal férfi színész megvádolta, hogy még fiatalkorú volt, mikor lefeküdt vele. Argento egyébként a #MeToo-mozgalom egyik fő arca, miután ő is a nyilvánosság elé állt, hogy Harvey Weinstein megerőszakolta őt.

Állítólag Asia Argento nem tudta, hogy kiskorúval szexel
Legalábbis ezt látszik bizonyítani néhány kiszivárgott magánbeszélgetés Harvey Weinstein egyik első vádlójáról.

A harmadik Kimballhoz köthető szexuális visszaélés azután kezdődött, még 2009-ben, mikor Kimball egy csoport embert hallgatott ki egy parkolóban. Utána a csoportból több nővel átment egy hotelbe, ahol ösztönözte őket, hogy fehérneműben üljenek be mellé a jakuzziba. Az egyiknek megfogta a kezét, és a nemi szervéhez rakta. Noha erről az ügyről van ügyészi leirat, ebben az ügyben sem vádolták meg a nyomozót.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik