Élet-Stílus

Czippán Anett elmesélte, milyen volt átélni a pusztító görögországi vihart

Még sosem élt át ilyet korábban.

Ahogy korábban megírtuk, legalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt, amiről később egy magyar szemtanú is beszámolt. Egy román nőt és nyolcéves gyermekét egy étterem leszakadó teteje ütötte agyon, egy orosz férfira és gyerekére egy a szél által kicsavart fa dőlt rá. Mintegy 70 ember sérült meg, főleg csonttörésekkel kellett őket ellátni.

A helyszínen élte át az ítéletidőt Czippán Anett műsorvezető is, aki családjával épphogy megérkezett a Szithónia-félszigetre, amikor lecsapott a vihar.

Ilyet még sosem éltem át. Nagyon félelmetes volt, elképesztő erővel fújt a szél, szakadt az eső, nem is tudom, mi történik, ha nem lettünk volna már bent a hotelben

– mesélte a Blikknek.

Hajnalban újabb égszakadás érkezett, fel is ébredtünk rá, csak reggelre nyugodott meg kicsit az idő. Minden felborult az utcákon, iszonyatosan verte az ablakokat a szél és az eső, sok autót és épületet súlyosan megrongált a vihar. Nincs áram és víz, ezért a tengerből hozunk, hogy egyáltalán a mosdót használhassuk. Mivel most mindenki a helyreállításon dolgozik, információt sem nagyon tudunk kérni, elég nagy a káosz. A szél továbbra is borzasztóan erősen fúj. Beszéltünk olyan turistákkal, akik sok éve ide járnak, és azt mondták, ilyen ítéletidőt még nem láttak. Egy napig még biztosan maradunk, elvileg délutánra lesz áram, utána eldöntjük, hazaindulunk-e. Nem ilyen nyaralást terveztem a gyerekeknek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Czippán Anett (@czippananett) által megosztott bejegyzés, Júl 11., 2019, időpont: 1:16 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Czippán Anett (@czippananett) által megosztott bejegyzés, Júl 11., 2019, időpont: 12:06 (PDT időzóna szerint)


Kiemelt kép: Instagram/@czippananett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik