Nagyvilág

Megszólalt egy magyar férfi a pusztító görögországi viharról

Ahogy korábban megírtuk, legalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt. Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották.

Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában, egy román nőt és egy nyolcéves gyereket pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben.

Az Indexnek egyik olvasója számolt be a történtekről, aki egy Szárti nevű üdülőfaluban tartózkodik épp. Itt 8-10 ezer, többségében magyar és szerb turista tartózkodik, sokan épp a falu két kisboltja előtt állnak épp sorban, miután csak ezek nyitottak ki a pokoli időjárás után.

A lap olvasója szerint a falun mintegy kétszáz méter széles sávban pusztított a vihar, a település elején egy apartman tetejét leszakította a szél, és magával repítette végig ezen a sávon, letarolva mindent, ami az útjába került.

A szélvihar következtében a magyar férfi autója is megrongálódott: cserepek estek le az egyik tetőről, az egyik pedig bezúzta a kocsi szélvédőjét. Ő még a szerencsésebbek közé tartozik, egyes autók totálkárosak lettek.

A magyar férfi jelenleg a biztosítót várja, de mint mondta, mindenki le van bénulva, a mobil is akadozik, a vihar óta pedig mobilinternet sincsen. Sokan összepakolnak, hogy hazainduljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik