Élet-Stílus

Lebukott a sztárséf: húsleveskockával ízesítette a vegán ételeket

A Michelin-csillagos indiai szakács szerint nem kell a vendégek orrára kötni, hogy mit tartalmaz az étel.

Karunesh Khanna Michelin-csillagos indiai séf, aki olyan hírességeknek főzött, mint David Beckham vagy az Oscar-díjas Charlize Theron, korábban dolgozott Four Seasons-ben és Ritzben is.

A Tamarind indiai étteremlánc executive séfje most komoly bajban van, ugyanis kiderült: a sohói (London) egységben húsleveskockát használt vegetáriánusnak feltüntetett ételekben.

Minderre egy munkaügyi per során derült fény: a keresetet az étteremvezető-helyettes, Mafis Ali adta be, aki felhívta a kollégái figyelmét erre a súlyos problémára – ám végül őt távolították el állásából.

Mafis Ali, miután tudomására jutott, hogy Karunesh Khanna a Knorr csirkehúsleves-kockájával ízesíti a vegánnak, vegetáriánusnak feltüntetett ételeket, szólt, hogy jelezni kellene a pincéreknek, rajtuk keresztül pedig az étterem vendégeinek, hogy az általuk megrendelt ételek hússzármazékot tartalmaznak. További problémaként felhozta azt is, hogy a felhasznált ízesítő a halal étkezés szabályainak sem felel meg, így a muszlimok sem fogyaszthatják az így készült ételeket.

Hiába szerette volna elérni az étteremvezető-helyettes, hogy ne verjék át a vendégeket, a Michelin-csillagos séf állítólag közölte:

nem kell az orrukra kötni, hogy mi van az ételben,

és kijelentette, hogy a továbbiakban is használni kívánja a húsleveskockát. A belső botrány pedig azzal ért véget – legalábbis akkor – hogy az igazgató megvédte kedvenc séfjét, az ügyet kirobbantó Mafis Alit pedig kirúgták.

A menedzserhelyettes munkajogi pert indított, a bíróság első fokon úgy ítélte meg, hogy jogtalanul távolították el állásából.

Karunesh Khanna. Fotó: Twitter/Gastrocongress

 

Kiemelt kép: iStock (illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik