Élet-Stílus

Vagyont remélt a hatalmas lottónyereményből, csúnyán átverték

180 millió forintnyi fontot ígértek a brit nőnek, ha kölcsön ad.

Durva átverés áldozata lett egy birminghami nő. Nemrég az üzletben, ahol az egyedülálló anya dolgozik, megjelent egy férfi egy lottószelvényt lobogtatva. Azt állította, az imént tudta meg, hogy megnyerte minden idők egyik legnagyobb brit lottónyereményét.

A pakisztáni származású férfi tárcsázta a szerencsejáték-cég központját, és megkérte a nőt, hogy bizonytalan angoltudása miatt beszéljen ő a lottósokkal, hogy tényleg igaz-e a hír. Az átverés áldozata egy nővel beszélt, aki megerősítette:

a férfi 123 millió fontot (44 milliárd forint) tehet zsebre, és nyereményét Watfordban veheti át.

A „nyertes” ott helyben kért 100 fontot az utazásra és további 140-et szállásra, azt ígérve, hogy busásan meghálálja a segítséget. A nőnek azt mondta, hogy anyjának Pakisztánban hamarosan szívműtétje lesz, a beavatkozás 5000 fontba kerül. Nincs idő megvárni a nyeremény kifizetését, de ha a nő kölcsönadna neki ennyi pénzt, a nyereményből 500 ezer fontot (181 millió forint) ad hálája jeléül.

A nő később – testvére társaságában – egy solihulli McDonald’s-ban adta át a pénzt a férfinak, aki többek közt a Szentírásból idézett, sírva hálálkodott, és elpanaszolta, hogy még a barátai sem segítenek neki; hozzátette azt is,

hogy vigyázni kell, hogy az embert nehogy csalók környékezzék meg.

Azt is megszervezték, hogy a nyeremény beérkezése után egy banknál találkoznak, ahol a férfi kiveszi a félmillió fontot, és átadja a nőnek. Tíz perccel a találkozó előtt a szélhámos még telefonált, hogy már parkolóhelyet keres a kocsijával, a beszélgetés után azonban többé nem volt elérhető a szám, ő pedig nem jelent meg a pénzintézetnél (ahol nyilván nem tudtak róla, hogy ekkora összeget akart valaki kivenni).

A nő – aki maga is muszlim – azt mondta a Birmingham Live-nak, nagyon szomorú, hogy van, aki a vallást használja fel, hogy másoktól pénzt csaljon ki. A nő mellett kollégája is károsult lett: ő 700 fontot adott kölcsön a csalónak – 400 ezer reményében.

 

Kiemelt kép: istock (illusztráció)

Az összes barátját felhívta, hogy elmesélje, nyert a lottón – hiba volt
A brit férfi már minden fontot beosztott a „nyereményből”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik