Élet-Stílus

Egyenesen nekiment a vasúti sorompónak az idős cseh motoros, másodperceken múlt az élete

A 85 éves férfi a sínekre került, az érkező vonat elé. Egy járókelőnek köszönheti az életét. A jelenetet térfigyelő kamera rögzítette.

Kitüntetésben részesített a cseh rendőrség egy 32 éves férfit, aki az érkező vonat elől húzott le a sínekről egy 85 éves férfit, egy vasúti átjáróban – jelentette a helyi sajtó. Az idős férfi azután került a sínekre, hogy motorjával egyenesen nekihajtott a leeresztett sorompónak.

Az eset még április 21-én történt, a csehországi Kostelec nad Orlicí városában, de a helyi hatóságok csak most hozták nyilvánosságra az arról készült felvételt. A videón látni, ahogy Jiří Duška odaér a vasúti átjáróhoz, majd látszólag fékezés nélkül nekiütközik a sorompónak. Az idős férfi a mellkasával találta el a sorompót, leesett a motorról, és elterült a síneken.

Neuvěřitelná reakce! Tento mladý muž zachránil svou pohotovostí život motocyklisty, který vjel na železniční přejezd při blikajících světlech.Jak to celé dopadlo, čtěte zde: http://irozhl.as/6hKPodívejte se, jak rychle se vše seběhlo ⤵️

Közzétette: iROZHLAS.cz – 2019. június 14., péntek

Dalibor Voborník az átjáró mellett lévő állomáson várakozott, amikor meghallotta a hangos csattanást, és hátizsákját eldobva azonnal a bajba jutott férfihez rohant. Félszemmel folyamatosan az érkező vonat figyelve végül sikerült lehúznia a férfit és motorját is a sínekről. Pár másodperc múlva a vonat ott állt meg, ahol az idős férfi elterült.

A sorompót áttörve hajtott a sínekre egy lengyel nő, a gyorsvonat elé – videó
Tizedmásodperceken, és centiken múlt, hogy nem halt meg sem ő, sem három utasa.

Duška a beszámolók szerint csak könnyebb sérüléseket szenvedett, és mindössze csak egy napot kellett kórházban töltenie. A férfi a helyi sajtónak elmondta, azért nem vette észre időben a sorompót, mert a szemébe sütött a nap. Amikor meglátta, már késő volt, és már nem volt ideje megállni. Duška az idnes.cz című cseh lapnak hozzátette, az eset ellenére továbbra is motorozik, felesége legnagyobb bánatára.

Kiemelt kép: iROZHLAS.cz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik