Élet-Stílus

Rengeteget eszik egy kínai kisfiú, hogy megmenthesse az apukája életét

Komoly próbatételnek vágott neki Lu Csihuan, egy 11 éves kisfiú. Az eredeti testsúlyának minimum másfélszeresére kell meghíznia, hogy megmenthesse az apukája életét – írja a Sky News.

Lu édesapját hét évvel ezelőtt diagnosztizálták leukémiával. A férfi betegségét egy ideig sikerült gyógyszerekkel kordában tartani, tavaly augusztusban azonban rosszabbra fordult az állapota, ami miatt vértranszfúziót kapott. Hosszútávú megoldást csak a csontvelő-transzplantáció jelentene. Az egyetlen lehetséges donor pedig Lu lehetne, csakhogy az orvosok szerint, a fiú túl kicsi az operációhoz.

A tizenegy éves fiúnak azt mondták, ahhoz, hogy csontvelőt adhasson az apjának, a testsúlyának legalább 45 kilónak kellene lennie, de a legjobb az lenne, ha elérné az 50 kilót. Lu akkor 30 kiló volt. Miután a családjával átbeszélték a helyzetet, a kisfiú enni kezdett.

Lu azóta naponta ötször eszik, a legtöbbször zsíros húst rizzsel. Szerencsére az ételhez olcsón tud hozzájutni az édesanyja, aki egy áruházban dolgozik. Az eredmény nem is maradt el, a kisfiú néhány hónap alatt 43 kilósra hízott.

Az osztálytársak hamar észrevették rajta a változást és csúfolni kezdték, daginak, disznónak nevezték. Lut azonban ez nem érdekelte. Azt mondta, semmi baj, a fő, hogy megmentse az apját, aztán majd lefogy. Később, miután a tanárok elmagyarázták a gyerekeknek Lu hízásának az okát, senki sem csúfolódott. Sőt, az iskolában adománygyűjtés indult a fiú családjának megsegítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik