Élet-Stílus

Kis híján tragédiával végződött az első Tinder-randi

Másnak adta ki magát a férfi. Nem egyedül érkezett a találkára.

Amy Sharp rettenetes Tinder-találkán van túl.

A 28 éves angol sminkes-fodrász három hétig chatelt és jó néhányszor telefonon is beszélt egy James nevű férfival, mielőtt kitűzték az első (és mint kiderült, utolsó) randi időpontját. Megbeszélték, hogy május 29-én este 9-kor egy pubban találkoznak, James egy fehér Mercedesszel érkezik a helyszínre.

Amy odaért a kocsijával, és látta a Mercedest – a kocsiban négy férfi ült. Egyikük kiszállt, és elindult a nő felé. Sharp megcsörgette James számát, és látta, hogy a férfi kezében villog is a telefon. Csakhogy az illető teljesen máshogy nézett ki, mint a Tinderen.

Amy Sharp szerencséje az volt, hogy villámgyorsan rájött: kamuprofillal van dolga. Azonnal elhajtott a helyszínről.

A férfi nem sokkal később már hívta is, és rákérdezett, miért viharzott el, mire Sharp közölte: látta, hogy nem egyedül érkezett (ezt a férfi azzal próbálta magyarázni, hogy egy barátjával volt, és meg akartak győződni, nem átverés-e), majd pedig kérdőre vonta, hogy miért néz ki máshogy, mint a profilján.

James bevallotta, hogy valójában Matthewnak hívják, és csak azért használt álprofilt, mert nem akarta, hogy a barátnője megtudja, lányokkal találkozgat. És nagyon sajnálja. Nem volt túl meggyőző a sztori, ezért a lány tárcsázta a rendőrséget.

Mint kiderült, hiába.

A rendőrökkel beszélve egyértelművé vált számára, hogy tragikus esetnek kellett volna történnie ahhoz, hogy a hatóság foglalkozzon az üggyel. A kamuprofilos átverés ugyanis nem ütközik (egyelőre?) törvénybe, és mivel a férfi nem érintette meg (!) Sharpot, nem történt bűncselekmény.

A rendőrök beszéltek „James”-szel, és gond nélkül elhitték neki, hogy egyedül volt a kocsiban, és csak a barátnője miatt csinálta a kamuprofilt. Amynek azt mondták, legfeljebb akkor foglalkozhatnának az esettel, ha 18 év alatti lenne.

Sharpot azóta is a hideg rázza, ha eszébe jut, mi történhetett volna, ha nem kapcsol időben – a négy férfi ugyanis biztosan nem csak iszogatni szeretett volna vele.

Amy Sharp elmondta: „James” a beszélgetések során normálisnak tűnt, mesélt a munkájáról a családjáról, és még az exéről is. A nő azt szeretné, ha esete nyomán több figyelem fordulna a kamuprofilos átverésekre, és minél kevesebben esnének áldozatául a csalásoknak. Ő mindenesetre közzétette az álprofilt:

Közzétette: Amy Sharp – 2019. május 30., csütörtök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik