Szórakozás

„Jobbra húztam a Tinderen és lett egy vesém”

A 22 éves Cheyenne HanLee a Tinderen ismerkedett össze Gavinnel, aki „szupercsillagozta” őt. Két évvel később pedig megmentette az életét azzal, hogy odaadományozta neki az egyik veséjét.

Sose gondoltam volna, hogy ezen a randiappon keresztül ismerem meg Gavint, és most itt vagyunk, és ő odaadta nekem a veséjét. Őrület!

– nyilatkozta a Barcroftnak a lány, aki mikor elkezdtek beszélgetni, tagadásban élt, tagadta, hogy mennyire beteg.

Nem hittem el, hogy beteg vagyok, mert láthatatlan volt. Senki sem látta, ahogy én sem a betegségemet, de éreztem.

Hét hónapja voltak együtt, amikor Cheyenne összeesett, éppen barátaikkal szórakoztak. Gavin elvitte a kórházba, hogy vegyenek a lánytól vért. Kiderült, Cheyenne vesefunkciója két százalékon volt, ami extrém alacsony. A legtöbb ember nem él már ilyenkor, és a lány is pár napon belül meghalhatott volna. A diagnózis után minden este tíz órán át kellett dialízisen átesnie, hogy eltávolítsák a szervezetében felgyülemlő méreganyagokat, lényegében ez a gép helyettesítette a veséjét.

Amellett, hogy depressziós lett és állandóan fáradtnak érezte magát a dialízis miatt, mindenképpen új vesére volt szüksége.

Ekkor már tudtam, hogy meg akarom vizsgáltatni magamat, de nem igazán tudtam mit csinálni, mert az egy hosszú folyamat, hogy valaki felkerüljön a transzplantációs listára

– magyarázta a fiú, Cheyenne pedig hozzátette:

Nagyon beteg voltam, nem igazán beszélgettünk a transzplantációról. Azt gondoltam, hogy meg fogok halni.

Aztán Gavin átesett a tesztelési folyamaton, és kiderült, hogy Cheyenne-nel összeillenek, mármint a veséjük is. A lány először nem szerette volna, hogy barátja odaadja neki a veséjét, de egyre rosszabbul lett, és kicsi volt annak az esélye, hogy belátható időn belül találnak neki másik donort.

Amikor megkérdeznek, hogy miért csináltam, azt mondom , nem a miért a kérdés, inkább az, hogy miért ne adtam volna? Nem hiszem, hogy emiatt különleges lennék, szerintem mindenki ezt csinálta volna a helyemben

– gondolja Gavin.

Október 24-én mentek egy San Diego-i kórházba a vesetranszplantáció miatt, ami végül sikeres volt.

Egy átlagos 22 évesnek nem kell annyit szenvednie, mint neki kellett. Én mindent megteszek azért, hogy egy kicsit jobb legyen neki

– folytatta a fiú.

Nem tudom szavakba foglalni, hogy milyen Gavin veséjét a magaménak tudni. Szó szerint megmentette az életemet

– mondta Cheyenne. Azt nem gondolják, hogy a transzplantáció hatással lenne a kapcsolatukra.

Ha előtte szakított volna velem, akkor is megtettem volna. Ha később szakít velem, akkor is rendben találnám az egészet. Ez nem a kapcsolatról szól, hanem arról, hogy jó élete legyen, hogy boldog és egészséges legyen

– véli Gavin, a lány pedig azzal fejezte be:

Nagyon boldog vagyok. Már 21 napja nem volt dialízisem, és nem kell többé létfenntartó gépeken lennem, mindezt neki köszönhetem.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik