Élet-Stílus

Az Igazából szerelem eredetileg nem karácsonykor játszódott volna

Richard Curtis olyan romantikus komédiák alkotója, mint a Sztárom a párom, a Négy esküvő és egy temetés, továbbá az Igazából szerelem. Hamarosan mozikba kerül a forgatókönyvéből készülő Yesterday, továbbá jön a Red Nose Day nevű jótékonysági műsor keretei közt, aminek ő a kitalálója, folytatást kap a Négy esküvő és egy temetés is.

Jön a Négy esküvő és egy temetés folytatása
Vajon hogyan folytatódik az 1994-es történet?

Ennek kapcsán volt Jimmy Fallon vendége a Tonight Show-ban, ahol a műsorvezető romkom klasszikusairól faggatta.

  • Kiderült, hogy a Sztárom a párom kékajtós háza Curtis valódi lakhelye volt. A jelenet helyszínéért felelős ember ugyanis egy fotóval tért vissza a rendező házáról, aki először azt hitte, hogy viccel, de aztán azt mondta, hogy végül is spóroltak legalább azzal, hogy nála forgatták azt.
  • A Négy esküvő és egy temetésről elmondta, hogy amikor leszűkítették Charles szerepére a jelölteket két névre, akkor ő Hugh Grant ellen szavazott, mert úgy érezte, túlságosan előkelő kisugárzása van a karakterhez. Végül a többiek viszont Grantre szavaztak és kisebbségbe került a véleményével, saját bevallása szerint szerencsére, különben most nem lenne karrierje.
  • A film sikerére nem számítottak egyébként Amerikában, ugyanis szerintük senkit nem fog érdekelni egy film, aminek temetés van a címében, próbálták rábeszélni, hogy ott A szigetek Rómeója címmel fusson.
  • Az Igazából szerelemről kiderült, hogy eredetileg nem karácsonykor játszódott volna. Nyáron játszódott volna, nyáron jött volna ki, Curtis szerint hatalmas szerencse az is, hogy végül nem így döntöttek, mert senki se nézte volna meg különben.

Kiemelt kép: Jun Sato/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik