Élet-Stílus

Júliusban Vasemberré válhatnak, de az állatkerti izgalmak is táborba hívják a gyerekeket

Tizenöt-húsz évvel ezelőtt nem volt még ekkora választék a nyári táborokat tekintve, ma pedig már úgy áll a helyzet, hogy képtelenség kiválasztani a legjobbat. Igyekszünk képet adni a legtrendibbekről - aztán már tényleg csak a gyerekek akaratán múlik a dolog.

Néhány év alatt hatalmasat fordultak a táborozási szokások Magyarországon is, így a hosszú nyári szünetben már megannyi lehetőség közül válogathatunk, ha szülőként őrülten sok a munkánk, cserébe a szabadnapunk is kevés, de a gyerekeket aktív pihenéssel szeretnénk lefoglalni. Merthát 2019-ben ott tartunk, hogy a hatalmas választék miatt szinte képtelenség rábökni, melyik tábor adja a legjobb szórakozást a gyereknek, ha mi sajnos épp nem érünk rá velük tölteni az időnket. Állatkert a legjobb? Valami, ami a technikához viszi még közelebb őket? Netán nyáron is feküdjünk rá az idegen nyelvek fejlesztésére?

Ötlet sok van, jó tábor még több, ezért mutatunk egy tematikus gyűjtést. Aztán lehet is vázolni a gyerekeknek, mi várhatna rájuk a nyár egy részében.

Funside Budapest robotika tábor – programozás, robotok és persze LEGO!

A kombináció kellően izgalmas, ezt le is mérhetjük otthon, ha az utolsó két címszavat bedobjuk a gyerekünknek. A Funside Budapest nyári tábora alap szintről tanítja meg a kicsiknek a programozást, például LEGO-elemek segítségével. A tábor már csak azért is izgalmas, mert magyar és angol nyelvet is lehet választani, aztán a gyerekek építhetik is a robotjaikat, majd onnantól csöppennek bele az igazi gondolkodásba: tabletek segítségével programozzák be őket. Mindez elősegíti az algoritmikus gondolkodás fejlődését, a létrehozott kreációk sikerélményt adnak, illetve az önálló és csoportos munkavégzés egyaránt segíti a gyakorlatiasságukat. Meg hát LEGO, aminél nagyobb hívószó aligha lesz az idei nyáron a táborozást illetően, ugyanis a dán cég ki tudja, hányadvirágzását éli a legfiatalabb generációknál is.

A jelentkezés március közepétől indult, 7 és 12 év közötti gyerekeket várnak a Budapesti központba. A foglalkozás egész napos, 8:00-tól 17:00-ig, ám háromszori étkezést is magába foglal. Ára: 46.000 Ft

Nyíregyházi állatpark, Zoo-Suli – állatkert, ahogy még biztosan nem láttad!

Itt valószínűleg lehetetlen mellélőni a szülőknek, mert nem valószínű, hogy akad olyan gyerek, aki ne szeretné az állatokat. Vagy legalább egyet, ami gyaníthatóan ott motoszkál a Nyíregyházi Állatparkban. A tábor azoknak is izgalmakat tartogathat, akik már meglátogattak egyszer a 30 hektár területet lefedő állatparkot. A tábor – egyben az állatpark – céljai között szerepel a természetvédelmi nevelés, a fajmegőrzés fontosságának megismertetése, amely keretei között a gyerekek játékosan és tudást elsajátítva fedezhetik fel a park csodáit. Nagy erőssége maga az élő állat, hiszen a gyerekek láthatják, hallhatják, esetenként tapinthatják is őket, így ez az oktatási forma minden érzékszervre kihat, így motivációs értéke is magasabb az átlagnál, a részvétellel pedig a kicsik is hozzájárulnak a fajmegőrzés, biodiverzitás kulcskérdéseihez.

Júniusban kezdődnek az izgalmak, 8:00-tól 16:00 óráig tartanak a turnusok, hétfőtől péntekig. A gyerekek húsz fős csoportokban kalandozhatnak a parkban, ahol szakképzett pedagógusok és főiskolai hallgatók segítik őket az izgalmas feladatok megoldásában. Napi háromszori étkezést biztosítanak, és még az ételérzékenységre is figyelnek, ha szükség van rá.

Ára: 40.000 Ft (ha testvérek együtt jönnének, fejenként csak 35.000 forintot kell leszurkolni)

Modern kori Noé bárkája: az állatkertek szerepe a fajok megmentésében
Ma már az állatkertek nélkül számos fajjal kevesebb lenne a világon.

PEOPLE TEAM kuktatábor – a kakaó főzés után irány a profivá válás!

Tényleg mindenféle tábort kipróbálhatnak az energiabomba gyerekek, mindjárt itt egy főzős tábor, ami garantáltan hasznos lesz a szülőknek is, mert hát ki ne szeretné, ha munka után kisfia vagy kislánya háromfogásos vacsorával várná haza? Viccet félretéve, a PEOPLE TEAM kuktatábora meglehetősen komolyan, de szórakoztatóan helyezi előtérbe a főzés szépségét a gyerekeknek. Alapoktól indul a főzőcske, de az élelmiszerek beszerzését még piactúrával is bemutatják a kis kuktáknak. A fokozatos előrehaladás egyre izgalmasabb és bonyolultabb feladatokkal kecsegtet, a táborozás végén pedig díszebéddel lehet bemutatni, ki mennyire vált kicsi Jamie Oliverré a napok alatt. A jutalmazó és ünnepi díszebédre a tábor többi lakóját is meg lehet hívni, büszkén bemutatva az addigra tökéletesre elsajátított recepteket.

Júliustól lehet fakanalat ragadni Kecskeméten egészen egy hétig, a tábor szervezői azt javasolják, inkább a 9 évesek vagy afölöttiek próbálkozzanak kuktává válni.

Ára: bentlakással 75.000 Ft, ha pedig napközis árra vagy kíváncsi, az 35.000-et jelent. És persze itt is él a tesó-kedvezmény.

Szuperhősök hete a Csiki Pihenőkertben – legyél Vasember, Amerika Kapitány és forgass filmet!

A Bosszúállók-láz közepette melyik gyerek ne akarna Vasembernek vagy a többi Marvel-hősnek öltözni? Van egy jó hírünk: Batmannek is lehet, tehát a DC képregényei sem maradnak ki, sőt magyar szuperhősök bőrébe is belebújhatnak az izgalomra vágyó táborozók. A hétfőtől péntekig hősködő gyerekekre kellően szórakoztató programok várnak: tornával indítják a napot, csapatba szerveződnek, majd a fantasy irodalommal ismertetik meg őket a szervezők. Nem kell aggódni, a jelmezt ott fogják elkészíteni a két kezükkel, mindent saját maguk tervezhetnek meg. A kézműves foglalkozást egy kis történetírás követi, merthát lesz filmforgatás is, amire a gyerekek dobják össze a forgatókönyvet. Küldetés küldetés hátán, reggeli, ebéd és vacsora, a hét utolsó napján pedig a szülők is megtekinthetik, hogyan akcióztak egész héten a gyerekeik.

Július közepétől lehet hősködni, természetesen tesókedvezmény itt is akad, reggel 7:30-tól délután 16:30-ig megy a buli.

Ára: bentlakásos szuperhősöknek 34.000 Ft, napközis vándoroknak pedig 29.000.

Sakkmatyi Sakkiskola nyári tábora – nyugalom, koncentrálás, középpontban a logika!

Akármennyire furcsán hangzik, a sakktábor nagyon is aktív kikapcsolódást tud nyújtani a gyerekeknek, mert a látszat ellenére, nem pusztán bábukat rakosgatnak a nap nagy részében. Kiegészítő programokkal van színesítve a tábor, de alapvetően a sakk az, ami meg fogja határozni a szórakozást: mindegy, hogy kezdő valaki vagy profi, mindenki fog kihívást találni a programokban. A gyerekeket tudás alapján csoportokba osztják, és eszerint fejlesztik sakktudásukat. Természetesen nem ücsörgésből és gondolkodásból áll a nap: sportos játékokkal is oldják a gondolkodást, akadályverseny és kirándulás is színesíti a nem mindennapi tematikájú tábort – persze a sakk ott is fontos szerepet kap.

A táborba 4 és 14 év közötti gyerekeket várnak, ez a dolog napközis részére jellemző, mert van ottalvós is, amit idén Szilvásvárad csodás zöldövezetébe ültettek. Ott már a 6-14 éves gyerekeket célozza meg a tábor.

Ára: a napközis öt napért 32.000 forintot kell fizetni, míg az ottalvós sakkbuli 56.000, és persze a tesókedvezmény itt is játszik, utóbbinál ráadásnak napi ötszöri étkezéssel tartják megfelelő energiaszinten a következő sakkvilágbajnokokat.

Szponzorált tartalom

A cikk a Pangea Hotel támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik