Élet-Stílus

Elaltattak egy teljesen egészséges kutyát, hogy gazdája kívánságára mellé temessék

Az amerikai nő a halála után sem akart megválni kedvencétől.

Elaltattak egy egészséges kutyát az amerikai Virginia államban, hogy teljesítsék gazdája végrendeletét, amiben a nő kikötötte, hogy az Emma nevű ebet öljék meg, és vele együtt temessék el – jelentette a CNN. Az ebet március 8-án vitték be a Chesterfield városában található megyei állatmenhelyre gazdája halála után, ahol hiába próbálták megmenteni az életét.

A menhely vezetője a CNN-nek elmondta, többször is jelezték az elhunyt nő örökségét gondozó embernek, hogy könnyedén új otthont tudnának találni a shih-tzúnak, és kérték, adja át nekik az ebet, de ezt elutasította. Emmát végül március 22-én elvitte a menhelyről – mondta el a helyi rendőrség szóvivője a CNN-nek.

A WWBT televízió híre szerint a kutyát egy helyi állatorvoshoz szállították, ahol elaltatták. A testét ezután egy állatok elhamvasztásával foglalkozó cégnek adták át, ahol elhamvasztották, maradványait egy urnába rakták, és átadták a nő örökségét gondozó embereknek.

Az Egyesült Államokban államonként változó, hogy engedélyezik-e házi kedvencek emberek mellé temetését – közölte a CNN. Van, ahol ezt teljesen tiltják, van, ahol állattemetőkben engedélyezik emberek eltemetését is.

Virginia államban 2014-ben hoztak egy törvényt, ami lehetővé tette emberek és állatok egymás mellé temetését – írta a CNN. A jogszabály értelmében a temetőknek lehetőségük van egy jól elkülönített rész kialakítására, ahol állatokat és embereket is el lehet temetni, de csak egymás mellé, és nem ugyanabba a sírba.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik