Élet-Stílus

Botrány lett az amerikai youtuber szupermarketes videójából

Igazgatónak adta ki magát, „kirúgott” több alkalmazottat.

Április 23-án megjelent Lauren Love youtuber csatornáján egy átverős videó, amit még a rajongók is utáltak.

A Joel and Lauren TV nevű felületet több mint 1,3 millióan követik, a felvételek nagy része a szokásos kandi kamerás szívatás. Lauren Love ezúttal egy richmondi (Texas) Walmart-áruház új igazgatójának adta ki magát, és az üzletben dolgozókat tréfálta meg – többeket azzal, hogy ki vannak rúgva.

A videóban feltűnik egy Maria Leones nevű nő, aki hat éve dolgozik az áruházban. Love odamegy hozzá, közli, hogy ő az új főnök, és megkérdezi, hogy ha pénztáros a beosztása, miért nem ül a helyén. Az Ázsiából áttelepült idősebb beosztott elmondja, hogy az eddigi elvárás az volt, hogy amikor nincs vásárló a kasszánál, a pénztárosok is segítsenek a többi kollégának. A youtuber erre azt mondja, hogy neki nem tetszik ez a rendszer, és Leones ki van rúgva.

Az alkalmazott elkezd mentegetőzni, hogy hat éve dolgozik ott, mindig elégedettek voltak a munkájával, megválasztották már a hónap dolgozójának is – és ezen a ponton elsírja magát. A viccmester pedig ekkor megnyugtatja, hogy csak átverésről van szó.

Leones – aki mielőtt Amerikába költöztek, szülőhazájában egyetemi tanárként dolgozott – a botrányos videó megjelenése óta nyilatkozott arról, hogy a poén rendkívül rosszul érintette, főleg, mert az ő bevételeiből tudják fedezni a nemrég szívrohamon és bypass-műtéten átesett férje kezeltetését, és egy pillanat alatt összeroppant.

Annyira kicsinek és erőtlennek éreztem magam abban a pillanatban

– mondta a pénztárosnő.

A videót a youtuber rajongói is rosszul fogadták, rengeteg kommentelő írt, hogy Love szégyellhetné magát, és hogy szomorú, hogy ilyen példát mutat saját gyerekeinek.

A Walmart azóta kiadott egy közleményt, amelyből kiderül, hogy valamennyi áruházukból kitiltották a videót készítő youtubereket, valamint  kérték a YouTube-ot, hogy távolítsa el a felvételt. Hogy a videómegosztó oldal lépett vagy maga a készítő, nem tudni, egy biztos: a botrányos film már nem található meg a site-on. Legalábbis eredetiben: egy másolat (ki tudja, meddig) most éppen elérhető:

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik